Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κολυδάς: Έρχεται το... «ινδιάνικο καλοκαίρι» τις επόμενες ημέρες - Τι καιρό θα δούμε

«Ινδιάνικο καλοκαίρι» ή το «καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου» αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολυδά.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κολυδάς εξηγεί ότι μπορεί ο Οκτώβριος να είναι ένας μηνας μεταβατικός και κάποιες φορές «προθάλαμος» του χειμώνα, αλλά συχνά τυχαίνει, τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, πολλές ημέρες να χαρακτηρίζονται από ζέστη και ανομβρία.

«Αυτές οι ημέρες είναι γνωστές ως ινδιάνικο καλοκαίρι (Indian Summer) ή καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου και τέτοιες προβλέπονται το επόμενο χρονικό διάστημα σε πολλές περιοχές της Ευρώπης αλλά και στη χώρα μας» τονίζει.

Και προσθέτει ότι «κάποιες φορές οι ηλιόλουστες μέρες, όπως φέτος, έρχονται νωρίτερα, καθώς η περίοδος του ξηρού και άνομβρου καιρού εξαρτάται από τη θέση του βαρομετρικού υψηλού (αντικυκλώνα) που καλύπτει την περιοχή μας».

Ακόμα, ο κ. Κολυδάς ξεκαθάρισε ότι το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες, διαφέρει από το «γαϊδορακαλόκαιρο». Ειδικότερα, σημείωσε ότι: «Το «γαϊδουροκαλόκαιρο» χαρακτηρίζεται το μακρόσυρτο καλοκαίρι που συνεχίζεται και τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου. Σε αντίθεση, το καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «οι αλκυονίδες ημέρες του φθινοπώρου».

Tags
Back to top button