Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κόλαση σε ρυθμούς ντίσκο - Μετέτρεψαν εκκλησίες σε μπαρ - Με σταυρωμένα τα χέρια ο Πάπας! (φώτο)

«Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός» είναι τρία από τα κοκτέιλ που σερβίρονται σε εκκλησίες στην Ιταλία.

Οι ναοί του Θεού,  που είχαν εγκαταλειφθεί, επειδή δεν ερχόταν το ποίμνιο να λειτουργηθεί,τώρα, έγιναν «ιερό προσκύνημα» της νεολαίας που δεν φοβάται  να καεί στο «πυρ το εξώτερον»…

Το  κλαμπ Gattopardo που στεγάζεται σε εκκλησία στο κέντρο του Μιλάνου και  είναι αντιπροσωπευτικό παράδειγμα ότι ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί στο κάλεσμα χωρίς να διακατέχεται από «φόβο Θεού».

Ο Κάρλο Καπόνι από το τμήμα πολιτιστικής κληρονομιάς της διακονίας Μιλάνου ερωτώμενος για το νέο φαινόμενο – διασκέδασης κάτω από τη σκέπη του Θεού, δήλωσε πικραμένος » είναι δυσάρεστο να βλέπεις ποτά εκεί όπου παλιότερα ήταν η Αγία Τράπεζα».

Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των χριστιανών μειώνεται και πολλές εκκλησίες μένουν άδειες. Τώρα, το Βατικανό καλείται να απαντήσει στο δύσκολο ερώτημα: Τι γίνεται με μια εκκλησία χωρίς ενορία και πιστούς;

Ήδη διοργανώθηκε  στο υπουργείο Πολιτισμού του Βατικανού διήμερο συνέδριο στο οποίο αναζητήθηκε απάντηση στο ερώτημα «Δεν μένει πια εδώ ο Θεός;»

Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο  αντάλλαξαν θέσεις και απόψεις, έτσι ώστε το Βατικανό να λάβει στη συνέχεια αποφάσεις. Στο μεταξύ, ο από άμβωνος dj θα συνεχίσει να βάζει το «like a virgin» και το πλήθος θα βρίσκει εκεί … καταφύγιο στο αλκοόλ.

Στην ιταλική μεγαλούπολη είναι η παμπ «La Chiesetta» («Το εκκλησάκι») που στεγάζεται σε εκκλησάκι του 18ου αιώνα. Ο μπάρμαν Νταβίντ λέει στο dw.com: «Υπάρχουν κάποιοι που μας κατηγορούν για βλασφημία, αλλά στο TripAdvisor το μπαρ είναι πολύ δημοφιλές». Κάτω από τις νωπογραφίες οι πελάτες πίνουν κοκτέιλ με ονόματα όπως «Προσκυνητής», «Καρδινάλιος» ή ακόμα και «Αγιασμός».

Σε αρκετές περιπτώσεις, εκεί όπου παλιά οι πιστοί άναβαν ένα κερί σήμερα κρέμονται στους τοίχους πίνακες ζωγραφικής Με θέματα όπως αυτό στην εικόνα(γυμνή γυναίκα με κάλυμμα καλόγριας στο κεφάλι πίνει ποτό με το καλαμάκι, κρύβοντας όλο σεμνοτυφία το στήθος της)

Tags
Back to top button