Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κοινοβουλευτική επιτροπή για Brexit: «Η έκθεση δεν προσφέρει σαφήνεια και βεβαιότητα για το μέλλον της Μ.Βρετανίας»

Την έκθεσή της για την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ και την Πολιτική Διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, εξέδωσε η Επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου για την Έξοδο από την ΕΕ. 

Η έκθεση, που συμφωνήθηκε ομόφωνα, υποστηρίζει ότι η συμφωνία της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι αποτυγχάνει να προσφέρει σαφήνεια και βεβαιότητα για το μέλλον της Μ.Βρετανίας.

«Μετά από 20 μήνες διαπραγματεύσεων, γνωρίζουμε μόνο τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας, αλλά όχι τη φύση της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ. Η συμφωνία της πρωθυπουργού αποτυγχάνει να προσφέρει επαρκή σαφήνεια ή βεβαιότητα για το μέλλον» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της. 

Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Διακήρυξη, επισημαίνει, ότι δεν είναι ούτε λεπτομερής ούτε ουσιαστική, αφού καθορίζει μόνο μία σειρά επιλογών, ενώ άνθρωποι και επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντική αβεβαιότητα για τους εμπορικούς όρους με την ΕΕ, μετά το πέρας της μεταβατικής περιόδου.

«Το μόνο που είναι ξεκάθαρο από την Πολιτική Διακήρυξη είναι ότι το μέγεθος της πρόσβασης μας στις ευρωπαϊκές αγορές θα εξαρτάται από το βαθμό που εφαρμόζουμε τους κανόνες τους» αναφέρεται.

Η Επιτροπή αναφέρει εξάλλου ότι δεν υπάρχουν ρεαλιστικές μακροπρόθεσμες προτάσεις από την κυβέρνηση προκειμένου να "συμφιλιώσει" τη διατήρηση των ανοιχτών συνόρων στην Ιρλανδία με την αποχώρηση από την Ενιαία Αγορά και την Τελωνειακή Ένωση.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή κρίνει επιτακτική την ανάγκη να οριστούν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι στόχοι για τις μελλοντικές εσωτερικές και εξωτερικές σχέσεις ασφαλείας της ΕΕ με την Βρετανία και ότι θα πρέπει να μπει σε προτεραιότητα η συμφωνία για τα δικαιώματα των πολιτών στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, θεωρεί ότι θα ήταν απαράδεκτο για την κυβέρνηση να μην εκδώσει το έγγραφο για την μετανάστευση πριν την ψηφοφορία του κοινοβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου.

Tags
Back to top button