Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κλιμάκωση της έντασης στη Νικαράγουα-Νεκροί και τραυματίες

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στη Νικαράγουα με φιλοκυβερνητικές ομάδες να σκοτώνουν και να τραυματίζουν φοιτητές. 

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε εκκλησία όπου είχαν ταμπουρωθεί δεκάδες φοιτητές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο νεαροί και τραυματισθούν ακόμη 20 άτομα.

Συνολικά, περισσότεροι από 270 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περίπου 2.000 έχουν τραυματιστεί στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη Νικαράγουα τους τελευταίους τρεις μήνες, σύμφωνα με τη Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (CIDH).

«Ζητάμε από τον Θεό να μας συνοδεύσει. Πάμε να σώσουμε τα αγόρια», δήλωσε ο αποστολικός νούντσιος Στανισλάβ Βαλντεμάρ Σόμερταγκ, πηγαίνοντας να συνοδεύσει τα λεωφορεία που μετέφεραν τους νέους οι οποίοι απελευθερώθηκαν από την εκκλησία του Θείου Ελέους στην πρωτεύουσα Μανάγκουα.

Οι νεαροί κουνούσαν σημαίες της Νικαράγουας, φωνάζοντας «ευχαριστώ» και υψώνοντας τη γροθιά σε χαιρετισμό των εκατοντάδων ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής τους.

«Ζήτω οι φοιτητές!», «Δικαιοσύνη!» και «Νικαράγουα!» φώναζε από την πλευρά του το πλήθος την ώρα που οι οδηγοί πατούσαν τα κλάξον.

«Μας είπαν ότι υπήρχαν δύο θάνατοι και πολλοί τραυματίες», είχε δηλώσει λίγο πριν από τη λύση της κρίσης ο Νικαραγουανός καρδινάλιος Λεοπόλδο Μπρένες κατά την άφιξή του στην περιοχή όπου βρίσκεται η εκκλησία, η οποία είχε περικυκλωθεί από τις 02:00 ώρα Ελλάδας από αστυνομικούς και παραστρατιωτικούς.

Οι δύο νέοι σκοτώθηκαν με σφαίρα στο κεφάλι, ο ένας στο εσωτερικό της εκκλησίας και ο άλλος σε ένα οδόφραγμα, σύμφωνα με μάρτυρες.

Ο καρδινάλιος Λεοπόλδο Μπρένες, πρόεδρος της Διάσκεψης Επισκόπων της Νικαράγουας (CEN), είπε πως η κυβέρνηση είναι η «μοναδική υπεύθυνη» για τα γεγονότα αυτά και την κάλεσε να «σταματήσει τη σφαγή».

Η εκκλησία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μανάγκουα, κοντά στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο (UNAN), όπου είχαν καταφύγει προκειμένου να γλιτώσουν από μια επίθεση εναντίον του UNAN, όπου είχαν ταμπουρωθεί προηγουμένως, περίπου 200 φοιτητές που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα.

«Δεν θέλουμε να πεθάνουμε», «βοηθήστε μας», μπορούσε κανείς να ακούσει να φωνάζουν απελπισμένοι νεαροί εν μέσω κρότου από πυρά, σε απευθείας αναμετάδοση των γεγονότων από τρεις τοπικούς δημοσιογράφους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στην εκκλησία.

Στη διάρκεια της νύχτας, ένας ιερέας βγήκε από την εκκλησία κρατώντας τη σημαία του Βατικανού προκειμένου να απομακρύνει τους σοβαρά τραυματίες καθώς και ένας Αμερικανός δημοσιογράφος της Washington Post, ο Τζόσουα Πάρτλοου, έπειτα από διαπραγματεύσεις με την καθολική Εκκλησία.

Tags
Back to top button