Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κλίμα εκφοβισμού στην Ιταλία για το μεταναστευτικό: Απειλές κατά της ζωής της δέχτηκε η δικαστής που αποφάσισε την επιστροφή μεταναστών από την Αλβανία

Η δικαστής Σίλβια Αλμπάνο, μία από τις έξι δικαστές του Δικαστηρίου της Ρώμης που αποφάσισαν την επιστροφή μεταναστών από την Αλβανία στην Ιταλία, δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Αλμπάνο, η οποία είναι και πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Δικαστών, κατέθεσε μήνυση. Σε σχετική δήλωση αναφέρεται ότι η εκστρατεία δυσφήμισης εναντίον των δικαστών της Ρώμης, και ιδιαίτερα εναντίον της Αλμπάνο, δημιούργησε ένα κλίμα αντιπαράθεσης και μίσους, το οποίο οδήγησε σε σοβαρές απειλές κατά της ασφάλειας και της ζωής της.

Η δήλωση προσθέτει ότι, σε συνάρτηση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και λαμβάνοντας υπόψη την ατμόσφαιρα εκφοβισμού που επικρατεί, κρίνεται σημαντικό οι ανεξάρτητοι δικαστές να προστατευτούν από παρόμοιες πιέσεις.

Λόγω των σοβαρών απειλών που έλαβε, η Σίλβια Αλμπάνο υπέβαλε λεπτομερή καταγγελία στην Εισαγγελία της Ρώμης. Στη δήλωση σημειώνεται επίσης ότι το δικαστικό σώμα πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των δικαστών από τέτοιες απειλές και να αποφευχθεί οποιαδήποτε πίεση που θα επηρεάσει την ανεξαρτησία τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η δικαστική απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης εισέπραξε αρνητικές αντιδράσεις από την κυβέρνηση καθότι δημιούργησε εμπόδιο στην συμφωνία με την Αλβανία.

Η δικαστική αυτή απόφαση κατέληξε πως οι αιτούντες άσυλο που είχαν σταλεί, δεν ήταν πολίτες χωρών που θεωρούνται ασφαλείς και επομένως η κράτηση τους στο ιταλικό κέντρο της Αλβανίας ήταν παράνομη.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Ρώμης την Παρασκευή, η οποία οδήγησε στην επιστροφή των μεταναστών στην Ιταλία από το κέντρο που άνοιξε πρόσφατα, επικρίθηκε από μέλη της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Δικαιοσύνης Κάρλο Νόρντιο, που την περιέγραψε ως «ανώμαλη».

Σε απάντηση η Τζόρτζια Μελόνι είχε δηλώσει πως θεωρούσε πως η απόφαση αυτή δεν ήταν στις αρμοδιότητες της δικαιοσύνης και στην συνέχεια κάλεσε υπουργικό συμβούλιο το οποίο επαναπροσδιόρισε τις ασφαλείς χώρες προέλευσης μέσω νομοθετήματος.

Κλίμα εκφοβισμού σε ζητήματα μεταναστευτικού

«Η εκστρατεία με στόχο τη δυσφήμιση των δικαστικών και ιδίως κατά της Σίλβια Αλπάνο συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα αντιπαράθεσης και μίσους εξαιτίας του οποίου, τελικώς, προέκυψαν σοβαρές απειλές κατά της ακεραιότητάς της.

Με αναφορά στις απειλές αυτές, η συνάδελφος κατέθεσε σήμερα αναλυτική μήνυση στην εισαγγελία της Ρώμης», υπογραμμίζει o σύνδεσμος Ιταλών δικαστικών Magistratura Democratica (Δημοκρατικό Δικαστικό Σώμα).

Ο MD ανέφερε επίσης στη δήλωση το γεγονός ότι σε τρεις εισαγγελείς στο Παλέρμο που δέχθηκαν απειλές αφού ζήτησαν ποινή φυλάκισης έξι ετών για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Μεταφορών Matteo Salvini για κατηγορίες απαγωγής σε σχέση με την υπόθεση Open Arms έλαβαν επίσης πρόσφατα μια λεπτομέρεια ασφαλείας. , καταγγέλλοντας κλίμα «εκφοβισμού» κατά των δικαστών.
   
Μετά την απόφαση, η κυβέρνηση ενέκρινε τη Δευτέρα ένα νέο διάταγμα που αναφέρει 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και του Μπαγκλαντές, ως ασφαλείς, λέγοντας ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να αποφανθούν εναντίον της βάσει του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της 4ης Οκτωβρίου στο οποίο βασίστηκε η απόφαση της Παρασκευής.

Tags
Back to top button