Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Κυβερνητική «διαχείριση»: Τα μισόλογα της Μ.Γκάγκα για τους εκτός ΜΕΘ - Από τα ΜΜΕ η πληροφόρηση του ασθενή με την «Ο»!

Η χώρα έχει περάσει τους 17.000 νεκρούς αν και τα lockdown ήταν συνεχή, τα εμβόλια δίνουν και παίρνουν και όλα δείχνουν οργασμό "επιτελικότητας" σύμφωνα με τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλοκυβερνητικά (των "Λιστών Πέτσα") ΜΜΕ αλλά η αλήθεια είναι διαφορετική και δείχνει ακυβέρνητο καράβι που απλά αυτοσχεδιάζει καθώς ούτε ξέρουν πόσοι είναι οι νοσηλευόμενοι εκτός ΜΕΘ ενώ ούτε ήξεραν ποιος ήταν και που ήταν ο ασθενής "0" της παραλλαγής όμικρον.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Πέμπτης, απάντησε με μισόλογα και υπεκφυγές σε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται υπό αφόρητη πίεση – κι ενώ στελέχη της κυβέρνησης ισχυρίζονται συνεχώς ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα» και υπό έλεγχο. 

Μεταξύ άλλων η κ. Γκάγκα προέβη στην παραδοχή ότι υπάρχουν βαριά νοσούντες διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, ακόμα και σε απλές κλίνες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ιατρική φροντίδα που αυτοί οι ασθενείς λαμβάνουν.

Μάλιστα, η κ. Γκάγκα δεν δίστασε να μιλήσει για μονάδες «εξαιρετικές», όπως στο ΑΧΕΠΑ που –όπως υποστήριξε– «έχουν πλήρεις αναπνευστήρες», αντλίες, τηλεμετρία κ.ά.

Ωστόσο, η αν. υπουργός αφενός αναγνώρισε ότι δεν πρόκειται για καταμετρημένη μονάδα, αφετέρου σημείωσε ότι «δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν άρρωστοι που νοσηλεύονται πραγματικά σε θαλάμους» προσθέτοντας ότι μια μερίδα ασθενών, «όχι πάρα πολλών» όπως είπε, βρίσκονται σε απλό θάλαμο. 

«Υπάρχουν τμήματα που είναι φτιαγμένα για να παρακολουθούν καλά τους αρρώστους... και υπάρχουν και ασθενείς που είναι σε θαλάμους», δήλωσε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να προσθέσει πως «η προσπάθεια είναι να είναι παντού οι συνθήκες καλές». 

«Μπορώ να δώσω απαντήσεις, όμως...»

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχουν δεδομένα για την πορεία νόσησης των ασθενών εκτός ΜΕΘ, η αν. υπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. «Μπορούμε να καταγράψουμε, όμως πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι τα σοβαρότερα κρούσματα είναι αυτά που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Για να δώσουμε σωστά στοιχεία πρέπει να μετράμε από την αρχή: πότε έφτασε ο ασθενής, πόσο σοβαρό ήταν, πόσες πιθανότητες είχε για να βγει, τι άλλα νοσήματα είχε... Δεν είναι κάτι που μπορεί να δοθεί μια απάντηση. Μπορώ να σας δώσω απαντήσεις, όμως είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες». 

Νωρίτερα, η κ. Γκάγκα είχε παραδεχθεί ότι «κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και μοιραία μένουν στο δικό τους νοσοκομείο εάν δεν υπάρχει κενή ΜΕΘ». Γεγονός που σημαίνει ότι εάν οι ΜΕΘ είναι όλες κατειλημμένες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, τότε η ιατρική φροντίδα που θα λάβει ο ασθενής προφανώς δεν θα είναι η καταλληλότερη.

Στο ίδιο κλίμα, η αν. υπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, καθώς και για το πόσοι είναι οι ιδιώτες γιατροί που συνδράμουν το δημόσιο σύστημα Υγείας («δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό ιδιωτών, αλλά είναι αρκετοί», είπε χαρακτηριστικά). 

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Γκάγκα αναγνώρισε πως υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας πως «υπάρχουν πολλά κρούσματα σε ένα σχετικό μικρό πληθυσμό». Όπως σημείωσε, παρά την σταθεροποίηση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, καθώς είναι αυξημένες οι εισαγωγές. 

Από τα μέσα ενημέρωσης έμαθε ο «ασθενής 0» ότι έφερε τη μετάλλαξη Omicron στην Ελλάδα

Την ίδια στιγμή συναγερμός έχει σημάνει στο Κολυμπάρι Χανίων μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της μετάλλαξης Omicron, στη χώρα μας.

Ο 60χρονος Κρητικός που μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα σε Χανιά και Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς ταξιδεύει συχνά λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του μαζί με τους δικούς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» της μετάλλαξης Omicron στην Ελλάδα, το έχει μάθει από τα μέσα ενημέρωσης καθώς μέχρι στιγμής κανένας αρμόδιος δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, για περισσότερες οδηγίες!

Ο ασθενής κατά την είσοδο του στη χώρα ακολούθησε όλα όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα να κάνει κανονικά rapid test και PCR. Το δείγμα ελήφθη σε εργαστήριο στα Χανιά, το οποίο μόλις πληροφορήθηκε το ταξιδιωτικό ιστορικό του 60χρονου το έστειλε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο εργαστήριο Ιολογίας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής κλινικής Ιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργος Σουρβίνος, το δείγμα παραλήφθηκε από το εργαστήριο τη Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα βγήκαν τα αποτελέσματα του:

«Η ανάλυση του δείγματος έγινε στο εργαστήριο Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εμείς το αναλύσαμε. Το δείγμα το παραλάβαμε την Δευτέρα και σήμερα τα ξημερώματα είχαμε το αποτέλεσμα. Το ιστορικό του ταξιδιώτη ήταν αυτό που μας έβαλε όλους σε υποψίες. Ο πρώτος έλεγχος, ο προκαταρκτικός είχε ενδείξεις με αποτέλεσμα να προχωρήσουμε σε πλήρη γονιδιακή ανάλυση».

Σύμφωνα με το ιστορικό, ο ασθενής έφτασε στη χώρα στις 26 Νοεμβρίου, ωστόσο παρουσίασε κάποια συμπτώματα με αποτέλεσμα να ανησυχήσει τόσο ο ίδιος όσο και οι δικοί του.

«Ο ασθενής είχε κάνει έκανε rapid test, μετά PCR και το εργαστήριο των Χανίων που είχε επισκεφτεί μας έστειλε το δείγμα εξαιτίας του ιστορικού του ταξιδιού. Είχε κάποιες υποψίες και με δική του πρωτοβουλία μας έστειλε το εργαστήριο το δείγμα. Κάναμε την ανάλυση κι έτσι έχουμε πλέον στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Omicron. Ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί το ξέραμε και το υποστηρίζαμε αυτό».

Tags
Back to top button