Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυπριακό: Η στάση της Αθήνας και από τι θα κριθεί η μετάβαση Τσίπρα στη Γενεύη

Η Αθήνα εκτιμά ότι στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες υπάρχει «θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με τα Ελληνικά επιχειρήματα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη λύση του Κυπριακού.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστική της διάθεσης που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή πλευρά, είναι η ανάρτηση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ λίγο αργότερα από τη συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι , «πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για την επανένωση της Κύπρου, όταν πρόκειται για την ειρήνη, πρέπει να πάρεις το αεροπλάνο»

Η ελληνική πλευρά θέλει να συμβάλλει στην απεμπλοκή των ζητημάτων και γι αυτό επιδιώκει η στάση της, να αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Γι αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενεργοποιήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τους καίριους παίκτες στην ΕΕ (Ολάντ, Μέρκελ, Γιούνκερ), επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή επιρροή τους στις ειλικρινείς (αν και χωρίς ουσιαστική πρόοδο) συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη, ώστε να μη χαθεί το momentum. Mάλιστα, ο κ.Τσίπρας δεν εξαρτά το αν θα μεταβεί στη Γενεύη από το αν θα πάει ο Ερντογάν ή όχι, αλλά από το αν θα συντελεστεί ουσιαστική πρόοδος στις συνομιλίες και διαφανεί προοπτική συμφωνίας.

Tags
Back to top button