Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κίνα: Έως και 3 χρόνια φυλακή σε όσους δεν σέβονται τον εθνικό ύμνο της χώρας

Σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο τροποποίησης του νόμου ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών αναμένεται να φέρει η ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο της Κίνας.

Η Κίνα ακόμα απαγορεύει ο εθνικός της ύμνος να ακούγεται σε γιορτές, γάμους και κηδείες.

Ο αρχικός νόμος περί εθνικού ύμνου, όριζε πως η τιμωρία για τυχόν ασέβεια απέναντι στον εθνικό ύμνο θα τιμωρούνταν με 15 ημέρες φυλάκισης. Ωστόσο, η νέα τροποποίηση, ορίζει πως η ποινή «κυμαίνεται από αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων και δημόσια επιτήρηση, έως ποινική κράτηση και φυλάκιση μέχρι και τρία έτη».

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας, William Nee: «Η ελευθερία της έκφρασης εμπεριέχει ιδέες, λόγους, που μπορεί κάποιοι να βρίσκουν προσβλητικούς. Ακόμα και αν πρόκειται για υποτιθέμενη ασέβεια απέναντι σε βασιλείς, σε σημαίες ή σε εθνικούς ύμνους, θα έπρεπε να προστατεύονται, όχι να ποινικοποιούνται».

Ο νόμος περί εθνικού ύμνου, ωστόσο, συνάδει με την πολιτική που ασκεί ο Πρόεδρος Xi Jinping, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Κίνας από το 2012. Ο Κινέζος ηγέτης είναι φανερό πως προσπαθεί να εμφυσήσει σε κάθε Κινέζο το «πατριωτικό πνεύμα».

Από το 2014, ο κινεζικός εθνικός ύμνος επιτρέπεται να ακούγεται μόνο κατά τη διάρκεια διπλωματικών περιστάσεων, μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων και διεθνών συναθροίσεων.

 

 

Tags
Back to top button