Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Κίνα: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο 3.000 χρόνων

Ερευνητές αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο που χτίστηκε στην Εποχή του Χαλκού, πριν από 3.000 χρόνια, σε υψόμετρο πάνω από 4.300 μέτρα από τη λίμνη Gyaring, κοντά στις πηγές του Κίτρινου ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά από ανασκαφές κοντά στη λίμνη. Η ανακάλυψη πέτρινων εργαλείων, κεραμικών και οστών ζώων τους έδωσε την ιδέα ότι πιθανότατα στην περιοχή θα υπάρχουν και ευρήματα πολιτιστικού χαρακτήρα.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν τάφο σε ένα επίπεδο ανοιχτό χωράφι, προσανατολισμένο σε κατεύθυνση ανατολής-δύσης. Με βάση την ανάλυση του σχήματος του τάφου, οι ερευνητές το χαρακτήρισαν ως τάφο της Εποχής του Χαλκού, δήλωσε ο Χου Γκουανγκλιάνγκ, επικεφαλής καθηγητής της ανασκαφής.

«Η ανακάλυψη έχει μεγάλη σημασία για να διερευνήσουμε πώς οι πρόγονοι του Οροπεδίου του Θιβέτ προσαρμόστηκαν στο ακραίο κρύο και υποξικό περιβάλλον αλλά και τη γενικότερη επίδραση των ακραίων περιβαλλόντων στον ανθρώπινο πολιτισμό» δήλωσε ο Χου. 

 

Tags
Back to top button