Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυκλοφόρησε ανατριχιαστική εφαρμογή που προβλέπει την ημερομηνία που θα πεθάνετε

Πλέον υπάρχει μια ανατριχιαστική εφαρμογή η οποία υπόσχεται πως μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια την ημερομηνία που θα πεθάνετε.

Μάλιστα, η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι γνωρίζει ποια μέρα θα είναι ο θάνατος του χρήστη και μάλιστα προσφέρει και μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί να τον αναβάλει.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη την ημερομηνία παρέχεται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η τεχνητή νοημοσύνη εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας πάνω από 1.200 μελέτες σχετικά με το προσδόκιμο ζωής.

Στον ιστότοπο, αναφέρεται: «Το AI Death Clock αναλύει τις επιλογές της ζωής σας για να προσδιορίσει πότε θα πεθάνετε και πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις συνήθειές σας για να ζήσετε ακόμα περισσότερο».

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής, Brett Franson, μίλησε στο Bloomberg, όπου δήλωσε ότι το ρολόι προσφέρει μια «αρκετά σημαντική» βελτίωση σε σχέση με τους συνηθισμένους πίνακες ζωής.

Αυτό το τρομακτικό πρόσωπο στοιχειώνει το διαδίκτυο - Η φρικιαστική δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης

Η εφαρμογή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιούλιο και έχει πάνω από 125.000 λήψεις.

Και ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι να μάθετε μια ημερομηνία για το πότε θα μπορούσατε δυνητικά να πεθάνετε, θα σας προσφέρει επίσης συμβουλές για το πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής σας.

Η εφαρμογή παρέχει προσαρμοσμένες συστάσεις σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση και τη διαχείριση του άγχους.

Αλλά οι συμβουλές και τα κόλπα δεν παρέχονται δωρεάν, σε σχέση με την πρόβλεψη της ημερομηνίας θανάτου η οποία δεν έχει κάποιο κόστος. Συνολικά, η εφαρμογή έχει ετήσια συνδρομή 40 δολαρίων για τις συμβουλές του τρόπου ζωής.

Αλλά θα μπορούσε να αξίζει την τιμή, καθώς το ρολόι θανάτου θα παρέχει ακόμη και οικονομικές συμβουλές βοηθώντας τους χρήστες να προγραμματίσουν το οικονομικό τους μέλλον.

Μιλώντας επίσης στο Bloomberg, ο οικονομικός σχεδιαστής Ryan Zabrowski δήλωσε: «Μια τεράστια ανησυχία που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι και οι συνταξιούχοι είναι να ξοδέψουν όλα τα χρήματά τους».

Πώς ακριβώς λειτουργεί η εφαρμογή

Προκειμένου να προβλέψει την ημερομηνία του θανάτου σας, θα πρέπει να απαντήσετε σε 29 ερωτήσεις, και από εκεί και πέρα θα σας πει το προσδόκιμο ζωής σας και τη βιολογική σας ηλικία.

Πολλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν από τη νέα εφαρμογή, με ορισμένους να μοιράζονται τις σκέψεις και τις αντιδράσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Reddit, ένας χρήστης έγραψε: «Ενώ η εφαρμογή μπορεί να ακούγεται μακάβρια, βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές. Έχει επίσης μεγάλες δυνατότητες στον οικονομικό προγραμματισμό, καθώς οι ακριβείς προβλέψεις για το προσδόκιμο ζωής θα μπορούσαν να βελτιώσουν τις αποταμιεύσεις για συνταξιοδότηση και τον ασφαλιστικό προγραμματισμό».

Tags
Back to top button