Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Κεραμέως: Καλύπτεται φοιτητικό επίδομα και voucher

Για την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος μίλησε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

«Από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και μετά, τα 1.000 ευρώ αυξήθηκαν κατά 50%, στα 1.500 ευρώ και αυτομάτως. Όσοι είχαν λάβει τα 1.000 ευρώ θα λάβουν επιπλέον 500 ευρώ», είπε η κα Κεραμέως, τονίζοντας ότι η χορήγηση του επιδόματος αυτού έχει αναδρομική ισχύ. 

Κεραμέως: Στο Λονδίνο για την προώθηση των ελληνικών πανεπιστημίων

Σημείωσε επίσης, ότι «εάν κάποια παιδιά συγκατοικούν και επιλέγουν να πάρουν μισθωτήριο δύο ή τρεις φοιτητές, παίρνει 2.000 ευρώ ο καθένας. Πρόκειται για 50.000 δικαιούχους».  

«Για τα τρία ακριτικά μας Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια, αντί για 30.000 ευρώ στις 40.000 ευρώ. Για να αυξηθεί το φοιτητικό επίδομα, δόθηκαν 25.000.000 ευρώ παραπάνω», πρόσθεσε. 

Επιπλεόν, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι έκλεισε ο κύκλος του «voucher» για μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, καθηγητές και -όπως είπε- δόθηκαν πάνω από 660.000 επιταγές 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό.   

«Περνάμε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής κοινότητας και για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας.  

Επιπλέον, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στις φοιτητικές εστίες καθώς μέσω του ΣΔΙΤ «δρομολογούνται 8.150 νέες κλίνες σε φοιτητικές εστίες πέντε πανεπιστημίων της χώρας. Για να δώσουμε άλλη μία λύση στην οικογένεια, στους φοιτητές. Αξιοποιούμε πλήρως το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΣΔΙΤ». 

 

Tags
Back to top button