Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου για Σκόπια: Η «Βόρεια Μακεδονία» δεν είναι χώρα, αλλά μέρος μιας περιοχής της Ελλάδας

Η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Ιουστινιανού του Πρώτου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα (Гордана Силјановска-Давкова) στην εκπομπή «60 λεπτά» της τηλεόρασης Alfa, τόνισε ότι «το όνομα «Μακεδονία» κανείς δεν έχει δικαίωμα να το αλλάξει, επειδή αυτό είναι ό, τι έχουμε κληρονομήσει και ως εκ τούτου το ‘μακεδονικό’ έθνος έχει το δικαίωμα να το διατηρήσει, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Όταν στο σύνταγμα θα αναφέρεται «Βόρεια Μακεδονία», αυτό δεν υπονοεί ένα κράτος. Είναι στην ουσία μια από τις περιοχές της Ελλάδας. Κεντρική, Ανατολική, Δυτική και τώρα Βόρεια Μακεδονία. Διότι όταν διάβασα εδώ ποια στάση είχε η Ελληνική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών για τη σύνθετη ονομασία που θα προτείνει η Αθήνα, έλεγε ότι πρέπει να έχουμε ένα όνομα που θα επιτρέπει τη διάκριση μεταξύ των περιφερειών τους με την ευρύτερη περιοχή, που τώρα αναφέρεται ως Βόρεια Μακεδονία».

Η συμφωνία στην παράγραφο 3 του άρθρου 8 αναφέρει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και με οποιαδήποτε μορφή τα σύμβολα που σημειώνονται στην παλιά εθνική σημαία της ‘Μακεδονίας’. Εντός έξι μηνών από την έναρξη της ισχύος της παρούσας συμφωνίας, το δεύτερο κράτος (Σκόπια) καταργεί τα σύμβολα που υπάρχουν σε όλες τις δημόσιες τοποθεσίες και όλες τις δημόσιες χρήσεις στην επικράτεια του.
Η Σιλιάνοφσκα ισχυρίζεται ότι με αυτό το άρθρο η Ελλάδα παρεμβαίνει άμεσα στις εσωτερικές υποθέσεις της ‘Μακεδονίας’.

«Λοιπόν, αυτή είναι παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας, η οποία σύμφωνα με το άρθρο της αυτοδιάθεσης, έχει το δικαίωμα της επιλογής, αλλά με τον τρόπο αυτόν η Ελλάδα δεν αμφισβητεί μόνο τον ύμνο, τη σημαία, το οικόσημο, αλλά όλα όσα βρίσκονται σε δημόσιους χώρους αμφισβητούνται», είπε η Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα.

echedoros-a.gr

Tags
Back to top button