Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Καθαρισμός αστικών λυμάτων από μικροφύκη και κυανοβακτήρια

Μία καινοτόμο μέθοδο βιοεπεξεργασίας αποβλήτων, χρησιμοποιώντας μικροφύκη και κυανοβακτήρια, παρουσίασε καθηγήτρια του ΑΠΘ σε εκδήλωση που διοργάνωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η ΕΥΑΘ, από κοινού με το Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, την Ελληνική Υδροτεχνική Ένωση και την Ελληνική Επιτροπή Υδρογεωλογίας.

Μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης η καθηγήτρια Μαρία Μουστάκα, γενική γραμματέας του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων του ΑΠΘ, εξήγησε πώς η χρήση μικροφυκών και κυανοβακτηρίων μπορεί να "δώσει" υψηλής ποιότητας βιομάζα από τα υγρά απόβλητα αστικών, αγροτικών και βιομηχανικών διεργασιών, η οποία βιομάζα με τη σειρά της μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή βιοκαυσίμου.

"Στην ουσία, οι μικροοργανισμοί αυτοί προκειμένου να πολλαπλασιαστούν, καταναλώνουν διοξείδιο του άνθρακα, άζωτο και φώσφορο τα οποία περιέχουν σε υψηλές τιμές τα αστικά λύματα και έτσι τα καθαρίζουν" διευκρίνισε η κ.Μουστάκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button