Στον Έβρο, με κατάληξη τις Καστανιές, περιόδευσε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ χθες, επ’ αφορμής της μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται από τις 28/02 στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Ο δρόμος του διχασμού είναι ολισθηρός» σημείωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης που ηγείται του κλιμακίου, καταδικάζοντας τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δούρειος ίππος του Ερντογάν».
Ο κος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ώστε «να μην εργαλειοποιήσουμε για λόγους εσωτερικούς ένα πρόβλημα που είναι υπαρκτό» και σε αυτή τη γραμμή συντονίστηκαν αμφότεροι οι άλλοι δύο συμμετέχοντες στο κλιμάκιο. Ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στο στρατό και την αστυνομία, αλλά ζήτησε χαμηλούς τόνους καθώς «δεν ζούμε εδώ το έπος του ’40, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα που το κράτος μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς αυτόκλητους ανθρώπους που μπλέκουν στα πόδια του στρατού και της αστυνομίας».
Η ΕΕ «μας χτύπησε την πλάτη»
Κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Ε.Ε. είναι ότι αυτή απλώς «μας χτυπάει την πλάτη», όπως είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, που με τη σειρά του ζήτησε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την Νέα Δημοκρατία ώστε «να μη γίνει η Ελλάδα η μαύρη τρύπα της Ευρώπης» για χάρη των Ευρωπαίων.
Ευχαριστούμε τους Μητροπολίτες
Το κλιμάκιο, στο οποίο συμμετείχαν επίσης η Εβρίτισσα βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά και ο Ροδοπίτης βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου, συνάντησε επίσης αυτοδιοικητικούς του Έβρου, αλλά είχε επαφές και με τους δύο Μητροπολίτες. Με τον μεν Διδυμοτείχου η επαφή έγινε δια ζώσης, με τον δε Αλεξανδρουπόλεως έγινε τηλεφωνικά καθώς υπήρξε «μη συμφωνία προγραμμάτων», όπως είπε ο Γιάννης Μουζάλας και όχι απροθυμία του δεσπότη να γίνει η συνάντηση όπως γράφτηκε από μερίδα του τύπου.
Αναφερόμενοι ειδικά στις επαφές αυτές (με τους Μητροπολίτες) τόσο ο Γιάννης Μουζάλας, όσο και ο Πάνος Σκουρλέτης διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων και συνεχάρησαν τους πνευματικούς ταγούς για «τους λόγους καταλαγής» που απευθύνουν στους Εβρίτες.
Ο ρόλος των Εβριτών σχολιάστηκε θετικά από τη Νατάσα Γκαρά, με συγχαρητήρια για τη «συγκινητική στάση», αλλά και με έκκληση περί απομόνωσης των «ακραίων στοιχείων».