Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κατασκευάζει υποβρύχιο μουσείο στο βυθό της λίμνης Τιτικάκα η Βολιβία - 10 εκ. δολάρια το συνολικό κόστος

Την κατασκευή ενός υποβρύχιου μουσείου στον βυθό της λίμνης Τιτικάκα με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια δολάρια προωθεί η Βολιβία, έπειτα από την ανακάλυψη χιλιάδων αρχαιολογικών ευρημάτων μέσα στην άβυσσό της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

«Θα είναι ταυτόχρονα ένα τουριστικό συγκρότημα και ένα κέντρο ερευνών αρχαιολογικό, γεωλογικό και βιολογικό, ένας συνδυασμός που θα το κάνει μοναδικό στον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Βίλμα Αλανόκα μετά τα αποκαλυπτήρια των αρχιτεκτονικών σχεδίων, τα οποία υπογράφει η αναπτυξιακή υπηρεσία Enabel της βελγικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η περιοχή της λίμνης Τιτικάκα, η οποία εκτείνεται σε 8.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα μεταξύ της Βολιβίας και του Περού, ήταν η κοιτίδα διαφόρων πολιτισμών που άνθισαν εκεί πριν από την περίοδο της αποικιοκρατίας.

Οι τελευταίες ανακαλύψεις που έγιναν πέρυσι, επέτρεψαν να βρεθούν σχεδόν 10.000 αρχαιολογικά κομμάτια, όπως τεχνουργήματα φτιαγμένα από οστά, κεραμικό ή μέταλλο, όπως και οστά ανθρώπων και ζώων, καθώς και μαγειρικά σκεύη από την εποχή των αρχαίων πολιτισμών προ-Τιγουανάκου, Τιγουανάκου και 'Ινκα.

Διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη με το βολιβιανό υπουργείο Οικονομίας για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του μουσείου, το κόστος του οποίου «ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια δολάρια», έκανε γνωστό η Αλανόκα όταν ενημέρωσε την Unesco και το Βέλγιο, που θα μετάσχουν με δυο εκατομμύρια δολάρια στο έργο.

Το μουσείο θα ανεγερθεί κοντά στην πόλη Σαν Πέδρο ντε Τικίνα, που απέχει λίγο παραπάνω από 100 χλμ. από τη διοικητική πρωτεύουσα Λα Πας.

Tags
Back to top button