Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κατασκευάστηκε το εξωτερικό κέλυφος του τουρκικού μίνι υποβρυχίου STM500 με το οποίο αναζητείται κυριαρχία στο Αιγαίο

Τουρκικός εμπορικός οργανισμός κατασκεύασε και δοκίμασε για πρώτη φορά το κύτος πίεσης για υποβρύχιο ειδικών επιχειρήσεων και επίθεσης, αναφέρει

Το STM-500 έχει εκτόπισμα 550 τόνων, μήκος 42 μέτρα και πλήρωμα 18 άτομα ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 6μελή ομάδα δυτών για ειδικές επιχειρήσεις. Η πρόωση του γίνεται με ντίζελ και μπαταρίες που του χαρίζουν μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων με τη χρήση των ντίζελ και διατηρούμενη ταχύτητα 5 κόμβων.

Οι μηχανικοί της STM άρχισαν να σχεδιάζουν το κύτος πίεσης του STM500 τον Ιούνιο του 2022 και το κύτος ολοκλήρωσε τις διαδικασίες δοκιμών ποιότητας το 2023.

Το κύτος του STM500 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Saha Expo στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα.

Το ορόσημο είναι τόσο οικονομικό και εμπορικό όσο και κατασκευαστικό.

Η χρήση εθνικών πόρων από μια εμπορική εταιρεία για τη δημιουργία ενός εθνικού αμυντικού περιουσιακού στοιχείου δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν στην Τουρκία.

Ο Οζγκούρ Γκουλεριούζ, γενικός διευθυντής της STM, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να ολοκληρώσει το έργο επειδή είχε εμπειρία σε προηγούμενα έργα κατασκευής και εκσυγχρονισμού για το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας και του Πακιστάν.

Πρόσθεσε επίσης ότι το επίτευγμα της κατασκευής του κύτους  (εξωτερικό κέλυφος του υποβρυχίου) απέδειξε την ικανότητα του τουρκικού αμυντικού τομέα να αναπτύξει εγχώρια τέτοια τμήματα για ένα ναυτικό υποβρύχιο στο μέλλον.

Μια τέτοια ικανότητα θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για τα όνειρα των αμυντικών εξαγωγών της Τουρκίας.

«Εκπρόσωποι των ναυτικών διαφόρων χωρών, ιδιαίτερα εκείνων με γεωγραφικά ρηχά νερά, παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη του STM500», δήλωσε ο Γκουλεριούζ.

«Το STM500 έχει χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα συμβατικά ναυτικά υποβρύχια και μπορεί να αναπτυχθεί για επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων μέσω του οχήματος παράδοσης κολυμβητών του. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε το STM500 με τις εθνικές τεχνολογίες συστημάτων μάχης που παράγονται από τουρκικές αμυντικές εταιρείες, επιδεικνύοντας έτσι τη δύναμη της τουρκικής ναυτικής μηχανικής», τόνισε ο ίδιος.

Επανδρωμένα με κομάντος αυτά τα υποβρύχια θα απειλούν  τα ελληνικά νησιά και βραχονησίδες

Είναι γεγονός σύμφωνα με παλιότερο ότι η Τουρκία εντάσσει συνεχώς επιθετικά οπλικά συστήματα και μέσα στο δυναμικό της προκειμένου να ενεργήσει επιθετικά σε βάρος μας στο Αιγαίο, τα οποία λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, διαμορφώνουν καινούργια δόγματα επιχειρήσεων από πλευράς της περί "επίθεσης και κατάληψης βραχονησίδων και μικρονήσων μας.

Το Αιγαίο πρέπει παρακολουθείται όχι μόνο επιφανειακά αλλά και υποθαλάσσια, όπου πλέον κυρίαρχο ρόλο θα έχουν οι υποβρύχιοι αισθητήρες, οι ειδικές δυνάμεις άμεσης επέμβασής μας, καθώς και υλικά αποτροπής, όπως λόγου χάρη παραγωγείς ήχων.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι τα στοχευμένα οπλικά συστήματα της Τουρκίας ευθυγραμμίζονται απόλυτα με την υλοποίηση της απειλής του Προέδρου της για κατάληψη των νησιών μας στο Αιγαίο, όταν ο τελευταίος λέει ολοένα και πιο συχνά τη προσφιλή έκφρασή του απευθυνόμενος στην Ελλάδα, απειλώντας την ότι, "θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά".

Υπενθυμίζουμε ότι ένα χρόνο νωρίτερα, στην άσκηση "Deniz kurdu 2021, ομάδες SAT,  έπληξαν τους στόχους στο νησί του υποθετικού εχθρού, τόσο από θαλάσσης όσο και από ξηράς με άνδρες που "έπεσαν" με αλεξίπτωτο, εκπληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή που τους ανατέθηκε.

Aπό τα παραπάνω επαληθεύεται πλήρως πλέον η επισήμανσή μας ότι οι Τούρκοι SAT, έχουν τη δυνατότητα και μέσα να διενεργήσουν υποθαλάσσια διείσδυση σε βραχονησίδες-νησίδες-ενδιάμεσες και κύριες νήσους στο Αιγαίο, κάτι το οποίο αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για εμάς.

Tags
Back to top button