Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Καταγγελία του Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ κρύβει πυραύλους ακόμα και σε σοφίτες

Φωτογραφίες που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν ότι η Χεζμπολάχ κρύβει πυρομαχικά σε σπίτια, δημοσίευσε το Ισραήλ σε μία προσπάθεια να προλάβει τις επικρίσεις για τα ευρείας κλίμακας πλήγματα στο Λίβανο, τα οποία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων.

Μεταξύ των όπλων που το Ισραήλ ανέφερε ότι είχαν αποθηκευτεί σε κατοικίες του Λιβάνου, ήταν πύραυλοι κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σε μια περίπτωση, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποκάλυψαν φωτογραφίες που έδειχναν, όπως είπαν, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς τοποθετημένο σε εκτοξευτή στη σοφίτα του σπιτιού μιας λιβανέζικης οικογένειας.

«Συντρίβουμε αυτό που είχε κατασκευάσει η Χεζμπολάχ εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αίθουσα διοίκησης της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων των IDF.

Λίβανος: Τον διοικητή της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι στόχευε το Ισραήλ -«Είναι καλά» λέει η οργάνωση

 

Το Ισραήλ πραγματοποίησε τη Δευτέρα πλήγματα σε περίπου 1.600 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, με τα περισσότερα από αυτά να στοχεύουν σε όπλα που ήταν αποθηκευμένα σε σπίτια.
 

 

Σε αυτά περιλαμβάνονταν «πύραυλοι κρουζ που μπορούν να φτάσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, βαριές ρουκέτες με κεφαλή 1.000 κιλών, ρουκέτες μεσαίου βεληνεκούς που φτάνουν σε ακτίνα έως και 200 χιλιόμετρα, ρουκέτες μικρού βεληνεκούς και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Ο αρχηγός του επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Herzi Halevi μίλησε για «προληπτική επιθετική επιχείρηση». «Καταστρέφουμε τις στρατιωτικές υποδομές που η Χεζμπολάχ έχτισε επί 20 χρόνια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε.

Η δήλωση το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ισραηλινών αξιωματούχων ότι οι πολίτες του Λιβάνου θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις περιοχές όπου ήταν κρυμμένα τα όπλα της Χεζμπολάχ, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε φυγή για ασφάλεια.

Δείχνοντας την εικόνα me έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς σε ένα δωμάτιο με τούβλα, το οποίο, όπως είπε, βρισκόταν στη σοφίτα ενός σπιτιού στο χωριό Χουμίν αλ-Τάχτα του νότιου Λιβάνου, ο Χαγκάρι είπε: «Είναι έτοιμος να εκτοξευθεί από ένα άνοιγμα στην οροφή. Κάτω από τη σοφίτα, στον πρώτο όροφο, ζει μια λιβανέζικη οικογένεια, που χρησιμεύει ως ανθρώπινη ασπίδα».

«Πρόκειται για μια άμεση και πραγματική απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες και έχουμε υποχρέωση να την απομακρύνουμε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, χωρίς να αποκαλύψει πώς οι IDF απέκτησαν τις φωτογραφίες, η αυθεντικότητα των οποίων δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Ωστόσο, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα και άλλα πλάνα από χτυπήματα προκειμένου να πείσει πως η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί σπίτια ως οπλοστάσια πυραύλων.


Τα πλάνα δείχνουν αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός σπιτιού στο Λίβανο, όπου όπως ανέφεραν η Χεζμπολάχ είχε αποθηκεύσει πυρομαχικά.

Δεκάδες στόχους της Χεμπζολάχ έπληξε ο ισραηλινός στρατός τη νύχτα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της νύκτας έπληξε δεκάδες στόχους του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στον Λίβανο, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς της χθεσινής ημέρας εναντίον περίπου 1.600 στόχων που κόστισαν τη ζωή σε 492 ανθρώπους.

«Στη διάρκεια της νύκτας της Δευτέρας προς Τρίτη ο στρατός έπληξε δεκάδες στόχους της Χεζμπολάχ σε πολλές περιοχές στον νότιο Λίβανο», επεσήμαναν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους.

Το σιιτικό κίνημα στοχοθέτησε στρατιωτικό αεροδρόμιο και εργοστάσιο εκρηκτικών

Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί ότι εξαπέλυσε πολλές επιθέσεις με ρουκέτες Fadi εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων, μεταξύ των οποίων και ένα εργοστάσιο εκρηκτικών σε βάθος 60 χιλιομέτρων στο έδαφος του Ισραήλ

Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα επεσήμανε ότι έπληξε το εργοστάσιο εκρηκτικών περίπου στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Παράλληλα η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Μεγιδδώ τρεις φορές στη διάρκεια της νύκτας με πυραύλους Fadi 1 και 2. Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτό το στρατιωτικό αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, γίνεται στόχος του κινήματος.

Πάνω από 30 πτήσεις προς και από τη Βηρυτό ακυρώθηκαν σήμερα

Πάνω από 30 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες προς και από τη Βηρυτό σήμερα ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του διεθνούς αεροδρομίου Rafic Hariri.

Στην ιστοσελίδα φαίνεται ότι ακυρώθηκαν 15 εξερχόμενες πτήσεις και 29 εισερχόμενες από διάφορες αεροπορικές εταιρίες, όπως της Qatar Airways, της United Arab Emirates και της Turkish Airways.

Tags
Back to top button