Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Φυγή προς τα εμπρός μετά τις «φουρτούνες» του Παπανώτα - Παρουσιάζει τους 5 τελευταίους του ευρωψηφοδελτίου

Φυγή προς τα εμπρός μετά τις φουρτούνες που προκάλεσαν τόσο η υπόθεση Παπανώτα και η αναταραχή που προκάλεσε και οδήγησαν στην αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο όσο και οι αναφορές του στο «θαύμα» κατά τη βάπτισή του θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα το απόγευμα στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού - Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζοντας στο σύνολο τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Σε αυτό που ποντάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή της ατζέντας είναι η παρουσίαση των πέντε προσώπων που επέλεξε ο ίδιος για να κλείσει η λίστα των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών μολονότι η προσπάθειά του να κάνει κοινωνούς των αποφάσεών του τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου βρήκε τοίχο με δικαιολογία την εμπιστευτικότητα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στη συζήτηση που προηγήθηκε υπήρξε γκρίνια για τα κριτήρια κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Παράλληλα ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να απευθύνει ομιλία με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στο ακροατήριο θα είναι σίγουρα, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσω άτυπης ενημέρωσης έκανε γνωστό ότι θα παραστεί στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών. Οι συνεργάτες τουτ Αλέξη Τσίπρα συμπλήρωσαν, μάλιστα, την ενημέρωση με το πολιτικό στίγμα ότι «αυτή η μάχη απέναντι σε μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πληγώνει καθημερινά την κοινωνία και τη χώρα πρέπει να δοθεί με ενότητα» και κατέληγαν με νόημα: «ο Αλέξης Τσίπρας δεν έλειψε ποτέ από καμία πολιτική και εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Εκτός ψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας - "Ήμουν ο πρώτος που στήριξε Κασσελάκη" απαντά για την αποπομπή του (Βίντεο)

Βαρύ το κλίμα στο Εκτελεστικό Γραφείο

Αν το Εκτελεστικό Γραφείο αποτυπώνει το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μόνο ευχάριστη δεν είναι η πολιτική ατμόσφαιρα στη χθεσινή συνεδρίαση καθώς τα όσα εξελίχθηκαν προσγείωσαν απότομα στην κομματική καθημερινότητα τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, λίγο αφότου είχε αφιχθεί στην Αθήνα, από τις ΗΠΑ.

Με την κομματική βάση, αλλά και τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές να ασφυκτιούν από τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα περί γυναικείας κακοποίησης, ο κ. Κασσελάκης φρόντισε να κόψει το Γόρδιο Δεσμό με το γνωστό δημοσιογράφο, ανακοινώνοντας την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο, πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση του κομματικού οργάνου. Με τον τρόπο αυτό, θα τόνωνε το αρχηγικό του προφίλ, αλλά και θα εξουδετέρωνε τυχόν εσωκομματική κριτική από τους συντρόφους τους, την οποία, όμως, δεν απέφυγε και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης.

Αντίθετα, αν και «άνοιξε όλη η βεντάλια θεμάτων», όπως εξηγούσαν πολλοί από τους συμμετέχοντες, όπως και ότι «όλα τα θέματα τέθηκαν πολύ ήρεμα», εντούτοις εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης δέχτηκε εξ’ οικείων βολές, ακούγοντας δηλαδή να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, αλλά και συνεργάτες του. Ορισμένοι εξ’ αυτών φέρεται μάλιστα να εκτίμησαν ότι δε βοήθησε η αναφορά στο «θαύμα» της βάφτισής του, αρκετοί στάθηκαν, κατά πληροφορίες, στο θέμα του Ισραήλ, αλλά και του ΝΑΤΟ, όπως και στο ραντεβού με την εβραϊκή οργάνωση AIPAC, το οποίο εντέλει ακυρώθηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων. Στην ατζέντα μπήκε και το «θέμα Μπάρκα», δηλαδή τα εύσημά του προς τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, ενώ δεν έλειψαν και γκρίνιες για τα κριτήρια κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου.

Σε κάθε περίπτωση, στην Κουμουνδούρου αναζητούν θετικές ειδήσεις, καθώς πέραν της οριακά ανοδικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, δεδομένου ότι τα όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην Αμερική, από τον πατριωτισμό, την πίστη και την οικογένεια, παραπέμποντας στο γνωστό τρίπτυχο, μέχρι την μεταφυσική και τα… «θαύματα», έχουν σοκάρει το παραδοσιακό ακροατήριο του κόμματος, σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα.

Ο τελευταίος ανέφερε χθες πως «Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης. Όπως σημείωσε με νόημα, μάλιστα, «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα» ενώ στην ερώτηση γιατί το είπε ο Στέφανος Κασσελάκης αρκέστηκε να απαντήσει «δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος» για να συμπληρώσει «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Στον υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απάντησε ο έτερος συνυποψήφιός του, Ευάγγελος Αντώναρος, λέγοντας χθες πως «σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πάει — και πρέπει να πάει — με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτοακυρώνονται. Δεν έχουμε ανάγκη από άλλους Κατρόυγκαλους», φουντώνοντας τις έριδες μεταξύ εσωκομματικών αντιπάλων.

 

Tags
Back to top button