Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Καρδίτσα - Παναθηναϊκός AKTOR 66-80: Στο πρωτάθλημα οι «πράσινοι»

Χωρίς να πατήσει το πόδι του στο... γκάζι και χωρίς να απειληθεί ο Παναθηναϊκός AKTOR, των σημαντικών προβλημάτων (παρατάχθηκε χωρίς Οσμάν, Παπαπέτρου και Γκριγκόνις) πραγματοποίησε μια απολύτως θετική πρεμιέρα στη Stoiximan Greek Basketball League. Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν της Καρδίτσας εκτός έδρας με 80-66 περνώντας ένα εύκολο απόγευμα και κάνοντας και την απαραίτητη συντήρηση εν όψει Μπάγερν Μονάχου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με 16 πόντους, ενώ ο Ομέρ Γιούρτσεβεν είχε 15 πόντους και 13 ριμπάουντ, κάνοντας ένα ακόμα double-double. Από 10 πόντους είχαν Γκραντ και Λεσόρ, με τον Κώστα Σλούκα να μοιράζει 6 ασίστ. Για την ομάδα του Κώστα Παπανικολόπουλου ο Ουότσον είχε 11 πόντους και ο Λεωνίδας Κασελάκης 10.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να επιβάλλουν από την αρχή τον ρυθμό τους. Τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έπαιζαν από… μακριά, κυρίως με τον Καμπερίδη, οι «πράσινο» «τάιζαν» τον Γιούρτσεβεν ο οποίος με 7 πόντους «οδηγούσε» την ομάδα του στο 5-9, στο 4’. Εκεί ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με τρίποντο έκανε το 7-12. Ο Κασελάκης πρόσθεσε δύο ακόμα πόντους, αλλά ένα μίνι σερί 0-5 των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 9-17, με τους «πράσινους» να «κλείνουν» το δεκάλεπτο προηγούμενοι με 14-21.

Νωθρός στην άμυνα, άνετος στην επίθεση

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε και στο δεύτερο δεκάλεπτο να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, παρά το ότι στην άμυνα οι «πράσινοι» έδειχναν αρκετά νωθροί. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν προσπαθούσαν συνεχώς να περνούν την μπάλα στη ρακέτα και στα χέρια του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος δεν είχες το παραμικρό πρόβλημα να τελειώνει τις φάσεις, με τους Σλούκα και Μπράουν να «γράφουν» συνεχώς ασίστ και τη διαφορά να πηγαίνει στους 11 πόντους, 22-33. Κάπου εκεί ο Μπράουν με μια πολύ όμορφη ατομική ενέργεια έκανε το 22-35, με τον Παπανικολόπουλο να καλεί τάιμ άουτ, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους. Οι οδηγίες του Έλληνα τεχνικού έπιασαν τόπο μιας και δεν πέρασαν ούτε δύο λεπτά και οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» σερί 5-0, με κάρφωμα του Χόκλερ και έπειτα από κακές «πράσινες» επιθέσεις, με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 27-35 και να είναι η σειρά του Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ σε έξαλλη κατάσταση. Μετά τον Λεσόρ ο Σλούκας «έφτιαχνε» και τον Γιουρτσεβέν ο οποίος με τη σειρά του τελείωνε τις φάσεις μέσα στη ρακέτα της Καρδίτσας (29-39) με τον Ναν με σουτ τριών πόντων να «γράφει» το 29-42 και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με σκορ 31-42 έπειτα από δύο βολές του Νίκου Δίπλαρου.

Οι «πράσινοι» ξέφυγαν, απειλήθηκαν και συνήλθαν

Και στο δεύτερο μέρος ήταν ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη ποιότητα, περισσότερη ενέργεια, περισσότερες λύσεις και έτσι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να ελέγξει την αναμέτρηση. Παρά το ότι οι «πράσινοι» «κατέβασαν» εντεκάδα στην αναμέτρηση ο Αταμάν προχωρούσε σε συνεχείς αλλαγές, με τη διαφορά να ανεβαίνει διαρκώς και τον Τζέριαν Γκραντ να κάνει το 42-55, στο 25’ του παιχνιδιού. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έκαναν το λάθος που δεν… έπρεπε. Θεώρησαν ότι το παιχνίδι τελείωσε. Αυτό δεν το θεώρησαν οι αντίπαλοί τους και οι Δίπλαρος και Κασελάκης «οδήγησαν» την ομάδα τους σε σερί 8-0, με το σκορ να γίνεται 50-55, ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου. Ο Αταμάν ιδιαιτέρως… αγριεμένος πήρε τάιμ άουτ, ο Λεσόρ πάτησε και πάλι παρκέ, έκανε το 50-57, η επόμενη άμυνα βγήκε και ο σέντερ του «τριφυλλιού» έκανε το 50-59, αποκαθιστώντας κατά κάποιο τρόπο την τάξη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο δε μπορούσε να αλλάξει τίποτα, με την Καρδίτσα ναι μεν να προσπαθεί και να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός κάνοντας συντήρηση και χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα είχε διαφορά ασφαλείας. Στο πρώτο τρίλεπτο της τέταρτης περιόδου η διαφορά ήταν στους 11 πόντους, 53-64, ενώ Μήτογλου και Γιούρτσεβεν έκανα ότι ήθελαν στις δύο ρακέτες. Καλαϊτζάκης και Μήτογλου προσέφεραν πλούσιο θέαμα μέχρι το τελικό 80-66.

Τα Δεκάλεπτα: 14-21, 31-42, 50-59, 66-80

Tags
Back to top button