Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής- Σαμαράς γύρισαν την "πλάτη" στον Μητσοτάκη! Δεν θα πάνε στην γιορτή για τα 50 χρόνια της Ν.Δ

Για την «εσωκομματική αντιπολίτευση», τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα επόμενα τρία χρόνια, μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξή του στο Mega, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο street party που διοργανώνεται το απόγευμα στα παλαιά γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης. Σχολιάζοντας την απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, είπε πως ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.


 

Σημεία της συνέντευξης:

Έχουν σωθεί πολλές ζωές από τις προσπάθειες κατά της ενδοοικογενειακής βίας και από το panic button. Οι γυναίκες σήμερα καταγγέλλουν γνωρίζοντας πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους.

Υπάρχει μεγάλη πρόοδος στον αθλητισμό, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα των γηπέδων σήμερα με πριν έναν χρόνο.

Τον Οκτώβριο Χριστοδουλίδης και Τατάρ στη Νέα Υόρκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Η Ελλάδα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, και η βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία βοήθησε.

Μας ενδιαφέρει τι θα συμβεί στις τιμές πετρελαίου.

Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να αμυνθεί.

Στην βαλλιστική επίθεση του Ιράν, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα βα αμυνθεί. Σκοτώθηκε εν ψυχρώ ένας Έλληνας, ο οποίος πήγε να κάνει εργασία για το Πανεπιστήμιο.

Από τότε που γίναμε κυβέρνηση, οι βουλευτές μας έχουν καταθέσει πάνω από 6.000 ερωτήσεις.

Η μεγάλη απόσταση που έχει η ΝΔ στις δημοσκοπήσεις από το δεύτερο κόμμα δεν οφείλεται μόνο στην κατάσταση στην αντιπολίτευση αλλά και στις πολιτικές που έχουμε εφαρμόσει.

Είμαστε μία φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, υπηρετούμε το καλό των πολλών

Η ΝΔ έχει δείξει πως παίρνει δύναμη από τις ήττες της και ορμή από τις νίκες της. Ειδικά σήμερα δεν θα ήθελα να απαντήσω για τα λάθη που έχουμε κάνει

Τα επόμενα τρία χρόνια θα δούμε την υλοποίηση του προγράμματός μας. Θα δούμε τα λάθη που έγιναν. Δεν είναι μέρα να κάνουμε σήμερα αυτοκριτική, την έχουμε κάνει, σήμερα είναι μέρα χαράς.

Εγώ έκανα το καθήκον μου και κάλεσα τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η σημερινή ημέρα ανήκει στους νεοδημοκράτες, δεν θα μιλήσω πολύ στην γιορτή στη Ρηγίλλης.

Υλοποιώ τις δεσμεύσεις για τις οποίες με εξέλεξε ο ελληνικός λαός. Ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία μας.

Μείναμε πιστοί στις αξίες του ιδρυτή της παράταξής μας

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς δίδαξε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη του ρεαλισμού

Η Νέα Δημοκρατία είναι η πιο αξιόπιστη παράταξη στην χώρα

"Απόντες" από τη σημερινή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης για τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυσή της θα είναι, τελικά, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί. Οι Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής - στους οποίους ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει πρόσκληση σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους πριν τέσσερα εικοσιτετράωρα - ενημέρωσαν πως δεν θα δώσουν το "παρών".

"Όχι", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση στενών συνεργατών του κ. Σαμαρά πριν λίγα λεπτά στο ερώτημα εάν ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα στην ιστορική έδρα της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης. Για την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού υπήρξε ενημέρωση στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα.

Πρόβλεψη Κιγιοσάκι για Ιράν-Ισραήλ! Ο πυρηνικός πόλεμος δεν είναι πια σενάριο-Θέμα χρόνου το κραχ... οι τράπεζες θα κλείσουν

Παράλληλα, την απόφαση να μη δώσει το "παρών" έλαβε και ο κ. Καραμανλής, το γραφείο του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε επίσης τη γραμματέα της κυβερνητικής παράταξης για την πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού. 

"Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες", σχολιάζουν κυβερνητικά στελέχη.

 

"Βόμβα" Δένδια! Έρχεται full εθελοντική στράτευση γυναικών και μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητεία


 

Η στάση των δύο πρώην

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους κυρίους Σαμαρά και Καραμανλή, στους οποίους απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, προκειμένου να δώσουν το "παρών" στον εορτασμό της κυβερνητικής παράταξης. Έκτοτε και παρά τις πολλαπλές ερωτήσεις, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δεν έχουν…ξεκαθαρίσει το τοπίο, κάτι που θα πράξουν μέσα στις επόμενες ώρες.

Είναι δεδομένο, πάντως, ότι το ενδεχόμενο απουσίας είτε του ενός, είτε και των δύο θα επηρεάσει την ήδη αναστατωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ανοίγοντας ένα νέο…χορό μετασεισμών, μετά τη σκληρή κριτική και την αποδόμηση των δύο πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας σε κομβικές επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου από το βήμα της εκδήλωσης στο Πολεμικό Μουσείο για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου, Μανώλη Κοττάκη. Οι ηχηρές παρεμβάσεις των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή είχαν ρίξει…νερό στο μύλο της εσωτερικής περιδίνησης, μετά τις ευρωεκλογές, αποτυπώνοντας το χάσμα που χωρίζει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς από την Ηρώδου Αττικού 19. Ήταν η περίοδος, μάλιστα, που έκανε πολλούς εντός του…γαλάζιου οικοσυστήματος να αναρωτιούνται κατά πόσο η διάσταση των…δύο στρατοπέδων, πολύ περισσότερο η διάσταση ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Σαμαρά μπορεί να γεφυρωθεί, έστω και στο ελάχιστο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο νυν και ο πρώην πρωθυπουργός κοιτάζουν σε…διαφορετικές κατευθύνσεις όσον αφορά στη…ρότα που πρέπει να ακολουθήσει η οδός Πειραιώς.

Σε κάθε περίπτωση, οι σημερινές εκδηλώσεις στην ιστορική έδρα του κυβερνώντος κόμματος μόνο σε… ανέφελο ουρανό δε θα πραγματοποιηθούν. Δύο εβδομάδες μετά την ερώτηση των αποκαλούμενων και "έντεκα" για τα κόκκινα δάνεια, που είχε προκαλέσει… πολιτικό και επικοινωνιακό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, στο προσκήνιο παραμένει η ερώτηση άλλων οκτώ "γαλάζιων" βουλευτών, οι οποίοι ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει τις εσωτερικές κινήσεις των τελευταίων ημερών. "Γίνεται τόση συζήτηση για αυτές τις δύο τελευταίες ερωτήσεις, που είναι κρίμα για τις προηγούμενες 6.200. Δηλαδή, έχουν αδικηθεί πάρα πολύ. Αλίμονο εάν ήταν πρόβλημα μία ερώτηση βουλευτών και, πραγματικά, δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων και του τρόπου που διαχρονικά λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., είναι φοβερό πώς κάποιοι ανακάλυψαν ότι υπάρχει, μάλιστα, και εσωκομματικό πρόβλημα, όταν οι ίδιοι οι βουλευτές που ρωτάνε, στηρίζουν την κυβέρνηση σε όλα τα νομοσχέδια και κάνουν πάρα πολύ καλά την δουλειά τους. Το έχω πει πάρα πολλές φορές: Βασικό μέλημα, βασικό καθήκον των βουλευτών είναι να προασπίζονται τα συμφέροντα των πολιτών, των ψηφοφόρων τους και, συνολικά, των ανθρώπων οι οποίοι ζουν και εργάζονται στις εκλογικές τους περιφέρειες, είτε ψηφίζουν τη Νέα Δημοκρατία, είτε όχι, απευθύνουν ερωτήματα στους υπουργούς, πιέζουν την κυβέρνηση για πολύ πιο γρήγορες λύσεις, παίρνουν απαντήσεις, λύνουν τοπικά ζητήματα", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Tags
Back to top button