Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Καμία αλλαγή στον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2019 - Μείωση 200 εκατ. το 2020 υπό προϋποθέσεις

Όπως όλα δείχνουν και με βάση τη συμφωνία του Χίλτον που υπεγράφη τα ξημερώματα της Τρίτης δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο στόχο είσπραξης 2,65 δισ. ευρώ από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων μέχρι το 2019 .

Όσο για το ενδεχόμενο μείωσή του ΕΝΦΙΑ, αυτή θα είναι της τάξης των 200 εκατ. ευρώ και μόνο αν επιτευχθεί ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Παράλληλα από το 2018 η πληρωμή του φόρου ακινήτων θα ξεκινά από τον Μάρτιο - 6 μήνες νωρίτερα από ό,τι ισχύει σήμερα - και θα υπολογίζεται βάσει των φορολογητέων αξιών προσαρμοσμένων στα επίπεδα των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς και όχι επί των σημερινών αντικειμενικών αξιών.

Πρακτικά η αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα σημαίνει ότι αρχής γενομένης από το φθινόπωρο του 2017, οι 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι που θα λάβουν τα «ραβασάκια» θα κληθούν να καταβάλουν «χωρίς ανάσα» δύο συνεχόμενους ΕΝΦΙΑ.

Κυβέρνηση και δανειστές συμφώνησαν, τέλος, ότι με την αλλαγή των φορολογητέων αξιών από την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα ληθφεί μέριμνα μέσα στο 2018 ώστε να περιοριστούν και άλλο οι απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ και να αυξηθούν οι συντελεστές επιβολής ώστε τα έσοδα να διατηρηθούν στα επίπεδα των 2,65 δισ. ευρώ.

Tags
Back to top button