Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Κακοκαιρία αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Έρχεται χιονιάς από την Πέμπτη (αναλυτική πρόγνωση)

Η κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ από τα ξημερώματα θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, καθώς θα δυναμώσουν οι βροχές – κυρίως στα πεδινά της χώρας – και θα φουσκώσουν τα νερά του Αιγαίου λόγω των ανέμων που θα δυναμώσουν και θα φτάσουν τα οκτώ μποφόρ.

Όλα αυτά είναι... προεόρτια του χιονιά εκ Ρωσίας που φτάνει την Πέμπτη.

Στην Αττική έβρεχε από το πρωί της Τρίτης, δεν εκδηλώθηκαν ωστόσο ισχυρές καταιγίδες, τις οποίες όμως δεν θα αποφύγουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου τις επόμενες ώρες. Τα έντονα φαινόμενα βροχόπτωσης θα κυριαρχήσουν στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα νησιά του Βόρειου και του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα. Τα νησιά που θα αποφύγουν τα πολλά μποφόρ είναι αυτά του Ιονίου και του νότιου Αιγαίου.

Με το δριμύ ψύχος να καταφτάνει από τη Ρωσία, λογικό επακόλουθο είναι οι πρώτες περιοχές που θα «τουρτουρίσουν» να είναι αυτές της Θράκης και της Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο ενδείξεις για χιόνι (παρά μόνο χιονόνερο). Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε βροχές (μεγάλης διάρκειας στη Δυτική Ελλάδα) και τοπικές χιονοπτώσεις μόνο στα ορεινά. 

Όλα αυτά την Τετάρτη, διότι η πραγματική κατρακύλα της θερμοκρασίας ξεκινά την Πέμπτη, όταν το κρύο από τη Μαύρη Θάλασσα θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Τα θερμόμετρα θα θυμηθούν την Αριάδνη που πρόσφατα μας συστήθηκε, ψυχρή και ανάποδη, με 12 βαθμούς υπό το μηδέν σε συγκεκριμένες περιοχές της Μακεδονίας και -9 σε άλλες ορεινές περιοχές της Νότιας Ελλάδας. Στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία θα πέσει δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η γενική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, 24/1, σύμφωνα με το Meteo.gr

Στην Κεντρική-Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα στη Θράκη να είναι εντονότερα, αλλά μετά το μεσημέρι στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική.

Στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας θα εκδηλωθεί κυρίως χιονόνερο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές στα πεδινά και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα οι βροχοπτώσεις θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 1 βαθμό, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 4 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 7 , στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 9, στα νησιά του βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 9 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 αλλά σταδιακά θα στραφούν σε παντού σε βόρειους και μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές γενικά διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και κατά διαστήματα τοπικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και πάνω από τα πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Στο Νότιο Ευβοϊκό οι άνεμοι παροδικά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς με τις μέγιστες στα βόρεια και ανατολικά να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις εναλλαγές χιονόνερου και χιονιού στα παραθαλάσσια και παροδικές χιονοπτώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 3 βαθμούς.

Tags
Back to top button