Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Καιρός: Χιονιάς θα «χτυπά» τη χώρα έως την Πέμπτη -Δείτε που θα χιονίσει

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας την Τρίτη και την Τετάρτη

Βαρυχειμωνιά, χιόνια και πολύ κρύο μέχρι και την Παρασκευή προβλέπει ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Βροχές, τοπικές καταιγίδες σε δυτικά, νότια και Αιγαίο, όπως και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα είναι το σκηνικό του καιρού για Τρίτη και Τετάρτη 17-18 Ιανουαρίου. Τα 6 μποφόρ θα φτάσουν οι άνεμοι, βόρειοι στο Β. Αιγαίο και νότιοι στην υπόλοιπη χώρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Προς το τέλος της εβδομάδας, Πέμπτη και Παρασκευή θα έχουμε σταδιακή επικράτηση βορείων-βορειοανατολικών ανέμων σε όλη τη χώρα, πτώση θερμοκρασίας κατά 2 με 4 βαθμούς και σταδιακή εξασθένηση των καιρικών φαινόμενων. Τέλος το Σαββατοκύριακο φαίνεται φέρνει βελτίωση.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο η αναλυτική πρόγνωση για την Τρίτη έχει ως εξής:

Για τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν ως εξής:

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου

Αθήνα: 5-14

Θεσσαλονίκη: 2-7

Πάτρα: 7-13

Λάρισα: 0-7

Νάξος: 8-14

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

Αθήνα: 5...12

Θεσσαλονίκη: 1...6

Πάτρα: 6...12

Λάρισα: 0...6

Νάξος: 8...14

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Αθήνα: 4...10

Θεσσαλονίκη: -2...7

Πάτρα: 4...11

Λάρισα: -4...6

Νάξος: 5...11

Αλυσίδες χρειάζονται και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, καθώς επίσης στο ευρύτερο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, από το 48ο έως και την 120ο χιλιόμετρο.

Παράλληλα, οι Αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα σημεία που επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τις οδηγίες των τροχονόμων.

Χαλάζι στη Ζάκυνθο - Πρόβλημα σε πτήση

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες της σημερινής (16/01) πτήσης από Αθήνα προς Ζάκυνθο καθώς η ισχυρή χαλαζόπτωση στην περιοχή του Καλαμακίου, όπου και βρίσκεται το αεροδρόμιο του νησιού, δεν επέτρεψε στους πιλότους να προσγειώσουν το αεροσκάφος.

Ο κυβερνήτης -όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- αποφάσισε να φέρει το αεροπλάνο πίσω στην Αθήνα, ώστε να μη θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών.

Το μέγεθος του χαλαζιού που έπληξε σήμερα τη Ζάκυνθο ήταν αρκετά μεγάλο αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρσία και την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και ζημιές.

Το φαινόμενο αυτό ήταν πρωτόγνωρο για τους κατοίκους που είδαν, μέσα σε λίγα λεπτά, το νησί να «ντύνεται» τα λευκά για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά όχι από το χιόνι, όπως την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά από το χαλάζι.

Κακοκαιρία και στην Πελοπόννησο

Ούτε η Πελοπόννησος γλίτωσε από την επέλαση της νέας κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, προκάλεσε σήμερα το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από τα ξημερώματα τη Δυτική Ελλάδα, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και βροχοπτώσεις στα πεδινά.

Με προβλήματα διεξάγεται σήμερα, από το πρωί, η κίνηση των οχημάτων στην περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας, λόγω της νέας χιονόπτωσης. 

Χιόνια και πάλι στη Μακεδονία

Στη Βόρεια Ελλάδα μετά την πρόσκαιρη βελτίωση το Σαββατοκύριακο, ο καιρός «αγρίεψε» πάλι από χθες το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Δευτέρα, επικρατούν νεφώσεις, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν νωρίτερα -το πρωί- σε ορεινές περιοχές πέριξ της πόλης, όπως το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και το Ρετζίκι. Το θερμόμετρο, λίγο μετά τις 10 το πρωί, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν στους 5 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια πέφτουν από νωρίς σε Πέλλα, Χαλκιδική, Καβάλα, Φλώρινα και Κοζάνη ενώ η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα κυμαίνεται από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Λόγω της χιονόπτωσης της τελευταίας εβδομάδας και του παγετού εξακολουθεί να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε ορεινά τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους της ίδιας Περιφέρειας. Εξάλλου, με αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι οδηγοί που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά επαρχιακά τμήματα της Καστοριάς (Βίτσι, Βίγλα) και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Γρεβενών. 

Στα «λευκά» και ο Έβρος

Ορμητικά επέστρεψε ο χιονιάς στον Έβρο από σήμερα το πρωί, μετά από μία μικρή ανάπαυλα τις προηγούμενες ημέρες, που έδωσε τη δυνατότητα στις δημοτικές αρχές να αποκαταστήσουν σχεδόν πλήρως τα προβλήματα, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, τα οποία είχε προκαλέσει η «Αριάδνη».

Στο βόρειο τμήμα του Έβρου καθώς και στη δημοτική Ενότητα Φερών στο νότιο τμήμα, σημειώνεται από τα ξημερώματα πυκνή χιονόπτωση, η οποία σε συνδυασμό με τον παγετό που έκανε την επανεμφάνισή του, προκάλεσαν νέα προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια αλλά σε ορισμένα σημεία (οικισμοί στον ορεινό όγκο) και τη δυνατότητα μετακίνησης των οχημάτων.

Σημειώνεται πως, λόγω της επανάκαμψης του χιονιά, δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση προς Αθήνα από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, ενώ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής καιρικές προγνώσεις, βάσει των οποίων προβλέπεται σταδιακή ύφεση των καιρικών φαινομένων, κανονικά εκτιμάται πως θα γίνει η μεσημβρινή πτήση.

Πυκνές χιονοπτώσεις στη Φθιώτιδα

Δύσκολες ώρες πέρασε, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η Φθιώτιδα, νωρίς σήμερα το πρωί.

Για τρεις ώρες περίπου η Aστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και στο δρόμο Λαμίας - Άμφισσας στον Μπράλο και στο 51ο χιλιόμετρο, καθώς και στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου στην περιοχή του Τυμφρηστού.

Η ένταση της χιονόπτωσης ήταν μεγάλη κι έφτασε τη βόρεια πλευρά της πόλης της Λαμίας. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα έδιναν μάχη να διατηρήσουν ανοιχτό το δρόμο, ενώ τα Ι.Χ. κινούνταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από τις 7.00 το πρωί και μετά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στο υπόλοιπο του νομού μέχρι τα ξημερώματα υπήρχαν έντονες βροχοπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο με την παρέμβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων έχουν ανοίξει όλοι δρόμοι και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας για πιθανή αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων από τις βροχές στα πεδινά. Οι βροχές των τελευταίων ωρών έχουν ανεβάσει τη στάθμη του Σπερχειού ποταμού χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν προβλήματα.

Κλειστοί δρόμοι - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Tags
Back to top button