Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καιρός: Πρόωρο καλοκαίρι με 32 βαθμούς σήμερα στην Κρήτη

Μάλιστα, σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη που τα τελευταία 24ωρα έχει απλώσει το «πέπλο» της πάνω από τη χώρα, η ατμόσφαιρα κάποιες στιγμές γίνεται αποπνικτική.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία του Meteo για τον καιρό και τις μέγιστες θερμοκρασίες, που δημιουργούν εκρηκτικό κοκτέιλ μαζί με την αφρικανική σκόνη.

Σήμερα 27/3/24 λοιπόν, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα του Meteo, το θερμόμετρο σε 4 περιοχές των Χανίων ξεπέρασε τους 32 βαθμούς Κελσίου!

Η υψηλότερη θερμοκρασία για την εποχή, εδώ και 14 χρόνια!

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη (27/3/2024) έφτασε στους 32.6 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης.

Η τιμή αυτή καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αλικιανό Χανίων και είναι η υψηλότερη από το 2010, χρονιά στην οπoία ήδη λειτουργούσαν αρκετοί σταθμοί του meteo.gr στην Κρήτη.

Οι αμέσως προηγούμενες μέγιστες τιμές στο νησί ήταν 30.1 βαθμοί σε Φαλάσαρνα και Βρύσες Χανίων στις 31/03/2010. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/03.

Πότε θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη

Όπως είπε στο Livenews ο Γιάννης Καλλιάνος «μέχρι και αύριο (28/3/24) το μεσημέρι, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν αυτή την συνεχόμενη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική… Θα πρέπει οι ευπαθείς ομάδες να προσέξουν».

«Μετά θα ξαναέχουμε Νοτιά το Σαββατοκύριακο που θα ξανανεβάσει τη θερμοκρασία και θα ξαναέρθει σκόνη» συμπλήρωσε ωστόσο ο Γιάννης Καλλιάνος.

 

Tags
Back to top button