Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Καιρός: Έρχονται νέα 40αρια στη Δυτική Ελλάδα – Τι είναι το σύνδρομο του βραστού βατράχου;

Μπορεί ο καύσωνας της περασμένης εβδομάδας να μην άφησε ισχυρό το αποτύπωμά του, φαίνεται όμως ότι νέο κύμα ζέστης έρχεται δυναμικά

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Μάλιστα, σε ανάρτησή του στο Facebook, επισημαίνει πως ο καύσωνας αποτελεί πλέον παρελθόν, τονίζει ωστόσο πως ο Ιούνιος θα συνεχίσει να κυλά με θερμοκρασίες 5 με 8 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό, προβλέποντας πως έρχονται -αυτή τη φορά- τα πρώτα 40άρια στη δυτική Ελλάδα.

Μάλιστα, ο ίδιος χρησιμοποιεί σε υστερόγραφο το σύνδρομο του βραστού βατράχου για να εξηγήσει πώς προσαρμοζόμαστε στις νέες καιρικές συνθήκες.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Καλημέρα!

Ο καύσωνας αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο ο Ιούνιος φαίνεται να κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (περίπου 5-8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά) και μάλιστα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να έχουμε τα πρώτα σαραντάρια αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα.

Αναμφισβήτητα ο φετινός Ιούνιος εξελίσσεται σαν ένας από τους θερμότερους μήνες. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη μια πρώτη εκτίμηση (όχι πρόγνωση ) για την συνέχεια του καλοκαιριού είναι οτι και οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο ζεστοί από το κανονικό. Μάλιστα σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus οι μήνες Ιούλιος -Αύγουστος-Σεπτέμβρης παρουσιάζουν πάνω από 60% πιθανότητα να είναι πιο ζεστοί από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Υ.Γ: Εάν ένας βάτραχος τοποθετηθεί σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, θα πεταχτεί αμέσως έξω. Ωστόσο, αν το βάλουμε σε νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αρχίσουμε να το ζεσταίνουμε σταδιακά, ο βάτραχος θα αρχίσει να προσαρμόζει τη θερμοκρασία του σώματός του στο νέο περιβάλλον αντί να πηδήξει έξω. Ο βάτραχος δεν θα καταλάβει ότι το νερό βράζει, και όταν το κάνει, θα είναι πολύ αργά για να ξεφύγει. Πώς μεταφράζεται αυτή η μεταφορά στην καθημερινότητά μας; Η ουσία του συνδρόμου του βρασμού βατράχου είναι ότι όταν οι συνθήκες διαβίωσής μας επιδεινώνονται σταδιακά, προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες αντί να απαλλαγούμε από αυτές, έως ότου δεν είμαστε πλέον αρκετά δυνατοί για να ξεφύγουμε.

 

Tags
Back to top button