Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Και πάλι ανοιχτό το αμερικανικό αστεροσκοπείο - Δεν βρήκε τελικά... εξωγήινους το FBI

Άνοιξε ξανά το αμερικανικό αστεροσκοπείο Sunspot Solar Observatory, το οποίο -για άγνωστους λόγους- είχε ξαφνικά εκκενώσει και αποκλείσει προ ημερών το FBI.

Το «λουκέτο» είχε προκαλέσει σωρεία συνωμοσιολογικών θεωριών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κάτι είχε βρεθεί (π.χ. εξωγήινοι), που έπρεπε να κουκουλωθεί άμεσα.

Τελικά, η υπόθεση είχε πιο πεζό χαρακτήρα, αν και ακόμη παραμένει ένα μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Αμερικανική Ένωση Πανεπιστημίων για Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών (NSF) των ΗΠΑ αναφέρουν ότι η απόφαση για κλείσιμο του Παρατηρητηρίου του Ήλιου στο Σακραμέντο Πικ του Νέου Μεξικού ελήφθη ως «προληπτικό μέτρο κατά την αντιμετώπιση ενός θέματος ασφαλείας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το FBI ερευνούσε «εγκληματική δραστηριότητα που συνέβη στο Σακραμέντο Πικ» και κατά την έρευνα αυτή έγινε αντιληπτό ότι «ένα ύποπτος πιθανώς αποτελούσε απειλή για την ασφάλεια του προσωπικού του αστεροσκοπείου».
Γι' αυτόν τον λόγο και επειδή το τηλεσκόπιο ήταν γεωγραφικά απομονωμένο, διατάχθηκε η εκκένωσή του, ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ τώρα κρίθηκε ότι ο κίνδυνος πέρασε και έτσι μπορεί να λειτουργήσει ξανά.

Το Sunspot Solar Observatory είχε κατασκευασθεί το 1947 και βρίσκεται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Tags
Back to top button