Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Και όμως έρευνα αποδεικνύει πως κανείς δεν είναι «100% straight»!

Τέλος στην άποψη περί «απόλυτων» αρσενικών και θηλυκών βάζει νέα έρευνα αμερικανών, καθώς  με όσα ισχυρίζεται ένας ψυχολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου από τη Νέα Υόρκη, ο οποίος έχει καταλήξει ότι ο καλύτερος προσδιορισμός για τους περισσότερους ανθρώπους είναι το «κυρίως straight».

Ενώ οι περισσότερες κοινωνίες προωθούν την ετεροφυλοφιλία ως «κανόνα», ένας κορυφαίος ερευνητής από το Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης, διαπίστωσε, έπειτα από μελέτη, ότι οι περισσότεροι από εμάς διεγειρόμαστε και από τα δύο φύλα.

Η έρευνα αυτή θέτει υπό αμφισβήτηση πολλά πράγματα που γνωρίζαμε ως σήμερα περί αυστηρής σεξουαλικής κατεύθυνσης και ο ψυχολόγος και επικεφαλής της μελέτης, Ritch C Savin-Williams, αναφέρει ότι πολλοί από εμάς -και ιδιαίτερα οι άντρες - είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, «παλεύουμε» με τα όρια και την έννοια της αμφιφυλοφιλίας.

Στο νέο του βιβλίο που είναι βασισμένο σε διάφορες συνεντεύξεις αντρών και έχει τίτλο Sexual Fluidity Among Men, ο Ritch C Savin-Williams, αναφέρει ότι οι νεότερες γενιές είναι πιο «ανοιχτές» και έχουν «χαλαρότερα όρια» στο σεξ.

Ο Savin-Williams για να ενισχύσει την παραπάνω άποψη πραγματοποίησε και ένα πείραμα ανάμεσα σε γυναίκες και σε άνδρες. Τα άτομα αυτά που συμμετείχαν στο πείραμα κλήθηκαν να παρακολουθήσουν πορνό, ενώ ο ίδιος παρακολουθούσε την διέγερση που ένιωθαν από τη διαστολή της κόρης των ματιών τους.

Η κόρη των ματιών των γυναικών διεστάλη τόσο κατά τη διάρκεια ερωτικών σκηνών ανάμεσα σ' έναν άνδρα και μία γυναίκα, όσο και όσο έβλεπαν ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε δύο γυναίκες.

Οι κόρες των ματιών των ανδρών διεστάλησαν όταν παρακολουθούσαν σκηνές αυνανισμού τόσο αντρών όσο και γυναικών - ανεξάρτητα με την σεξουαλική τους προτίμηση. «Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι η αμφιφυλοφιλία ήταν μόνο ένα γυναικείο φαινόμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ritch C Savin-Williams.

Η έρευνα αυτή, όμως, δείχνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες συνηθίζουν να διεγείρονται σεξουαλικά και από το ίδιο φύλο- ανεξάρτητα από την σεξουαλική τους ταυτότητα.

 

Tags
Back to top button