Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Και νορβηγική εταιρεία στο στόχαστρο των ερευνών για την εφοδιαστική αλυσίδα των παγιδευμένων βομβητών της Χεζμπολάχ

Η υπηρεσία ασφάλειας της νορβηγικής αστυνομίας (PST) ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία εταιρία νορβηγικής ιδιοκτησίας συνδέεται με την πώληση βομβητών στη λιβανική οργάνωση Χεζμπολάχ οι οποίοι εξερράγησαν την περασμένη εβδομάδα. 

Η Ταϊβάν, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία ήδη ερευνούν πιθανούς συνδέσμους στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η PST ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για να καθορίσει εάν υπάρχουν λόγοι για να ξεκινήσει (πλήρης) έρευνα με βάση τους ισχυρισμούς σε μέσα ενημέρωσης ότι νορβηγικής ιδιοκτησίας εταιρία ίσως είχε ανάμιξη στη διανομή των βομβητών στη Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Χάρις Χρενόβιτσα, δικηγόρος της PST, σε γραπτό μήνυμά του προς το Reuters.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB ότι η αστυνομία δεν έχει συγκεκριμένες υποψίες προς το παρόν.

Οι βουλγαρικές αρχές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ερευνούν την εταιρία Norta Global Ltd, που εδρεύει στη Σόφια, η οποία ιδρύθηκε το 2022 από τον 39χρονο Νορβηγό, ινδικής καταγωγής  Ρίνσον Γιόζε, επιχειρηματίας που φέρεται να σχετίζεται με την Μοσάντ. 

Ο ισραηλινός στρατός εξαπολύει πλήγματα «ευρείας κλίμακας» στον νότιο Λίβανο - Για πρώτη φορά η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο κατά του Τελ Αβίβ

Το προφίλ του Γιόζε στο Linkedin δείχνει ότι είχε προσληφθεί από τον όμιλο DN Media από τον Φεβρουάριο του 2020, στο τμήμα πωλήσεων.

Ο 39χρονος αναχώρησε για προγραμματισμένο επαγγελματικό ταξίδι - ένα συνέδριο στη Βοστόνη των ΗΠΑ -  στις 17 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκρήξεων των βομβητών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. 

Σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, η τελευταία επικοινωνία που είχε με συναδέλφους του μέσω email ήταν στις 18 Σεπτεμβρίου. Ο εργοδότης του δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του έκτοτε.

Ο Γιόζε αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο αναφορικά με τους βομβητές σε τηλεφωνική επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα και έκλεισε το τηλέφωνο όταν ρωτήθηκε για τη βουλγαρική εταιρία. 

Επίσης, το Reuters  αναφέρει ότι δεν έχει βρει στοιχεία που να συνδέουν την Norta Global με τον όμιλο DN.

Tags
Back to top button