Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Και επίσημα... «νομπελίστες» οι Metallica

Οι θρυλικοί Metallica τιμήθηκαν με το σουηδικό βραβείο Polar Music Prize 2018, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά βραβεία, γνωστό και ως «Νόμπελ της μουσικής», στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη χθες, 14 Ιουνίου 2018.

Το βραβείο παρέδωσε ο Βασιλιά της Σουηδίας Καρολος ΙΣΤ΄ Γουσταύος στον Λαρς Ούλριχ (ντράμερ) και τον Ρόμπερτ Τρουχίγιο (μπασίστα).

Παραλαμβάνοντας το σημαντικό μουσικό βραβείο, ο Ούλριχ δήλωσε: «Ποιος να το φανταζόταν, όταν ξεκινούσαμε το μουσικό αυτό ταξίδι 37 χρόνια πριν, ότι θα έφτανε μια μέρα που θα στεκόμασταν μπροστά στην αριστοκρατία της μουσικής αλλά και της χώρας, παραλαμβάνοντας ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο της μουσικής». Και συνέχισε προσθέτωντας: «από την αρχή νιώθαμε κάπως σαν αουτσάιντερ. Πάντα νιώθαμε πως δεν ήμασταν αρκετά καλοί και αρκετά cool για το ευρύ κοινό. Και τότε συνέβη κάτι αναπάντεχο. Το maintream κοινό άρχισε να έρχεται όλο και πιο κοντά στην περιοχή που κινούμασταν εμείς».

Κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του ο Ούλριχ σημείωσε: «Και τέλος, αυτό το Βραβείο αναγνωρίζει όσα πέτυχαν οι Metallica τα τελευταία 37 χρόνια και καθώς στεκόμαστε εδώ σε αυτή τη στιγμή δόξας για εμάς, το παιδί που κρύβεται μέσα μου θέλει να φωνάξει "κοίτα μαμά, μόλις ξεκινήσαμε!"».

Αξίζει να αναφέρουρε ότι το βραβείο Polar συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου σουηδικών κορώνων, το οποίο οι Metallica θα διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το σουηδικό βραβείο μουσικής Polar θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά από τον μάνατζερ των ΑΒΒΑ, Στιγκ Άντερσον το 1989 και κάθε χρόνο απονέμεται σε έναν εκπρόσωπο της pop και της κλασικής ή jazz μουσικής. Αξίζει να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, βραβείο Polar έχουν λάβει καλλιτέχνες όπως οι: Sting, Έλτον Τζον, Ρέι Τσαρλς, Ένιο Μορικόνε, Μπομπ, Ντίλαν, Led Zeppelin, Pink Floyd, Πάτι Σμιθ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Πολ Σάιμον, κ.ά. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Metallica είναι ένα από τα 4 εμβληματικά συγκροτήματα του thrash metal μαζί με τους Slayer, Megadeth και Anthrax. Δημιουργήθηκαν τον Οκτώβριο του 1981 από τους Λαρς Ούλριχ (ντράμερ) και Τζέιμς Χέτφιλντ (φωνητικά, κιθάρα). Έχουν πουλήσει περισσότερα από 92 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, ενώ μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει βραβεία Grammy, MTV, Kerrang!, Billboard, American Music Award, κ.ά.

 

Tags
Back to top button