Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Καφές: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη μετά την εγκυμοσύνη

Σε σύγκριση με τον γενικό γυναικείο πληθυσμό, οι γυναίκες που αναπτύσσουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αντιμετωπίζουν δεκαπλάσιο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τους ερευνητές στο Παγκόσμιο Κέντρο για την Υγεία των Γυναικών στην Ασία του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης.

«Τα γενικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο καφές με καφεΐνη, όταν καταναλώνεται σωστά (2 έως 5 φλιτζάνια την ημέρα, χωρίς ζάχαρη και γάλα πλήρες ή με πολλά λιπαρά), θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής για συγκεκριμένο πληθυσμό», δήλωσε η ερευνήτρια Cuilin Zhang.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 2 έως 5 φλιτζανιών καφέ με καφεΐνη ή χωρίς καφεΐνη την ημέρα ήταν πιο υγιεινή συνήθεια από την κατανάλωση ποτών με ζάχαρη και γλυκαντικά.

Διαβήτης τύπου 1: Νέα θεραπεία βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο

Οι ερευνητές παρακολούθησαν πάνω από 4.500 γυναίκες που είχαν ιστορικό διαβήτη κύησης για 25 χρόνια, εξετάζοντας τη μακροχρόνια κατανάλωση καφέ και του κινδύνου διαβήτη.

Συγκριτικά με όσες δεν έπιναν καφέ, εκείνες που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα μετά την εγκυμοσύνη, είχαν 53% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Όσες έπιναν 2 έως 3 φλιτζάνια καφέ, μείωσαν τον κίνδυνο κατά 17%, ενώ όσες έπιναν 1 φλιτζάνι ή λιγότερο είχαν 10% χαμηλότερο κίνδυνο.

Ο ντεκαφεϊνέ δεν βρέθηκε να έχει ανάλογα οφέλη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι η αντικατάσταση των ροφημάτων με ζάχαρη με καφέ (με καφεΐνη), μείωσε τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 10% για ένα φλιτζάνι ροφήματος με τεχνητά γλυκαντικά και κατά 17% για ένα ρόφημα με ζάχαρη.

Διαβήτης: Εφαρμογή κινητού για τη μέτρηση θερμίδων – Πώς λειτουργεί

Οι ερευνητές είπαν ότι τα οφέλη του καφέ οφείλονται στα βιοενεργά συστατικά του, όπως οι πολυφαινόλες, που είναι φυσικά μικροθρεπτικά συστατικά των φυτών. Αυτά βρίσκονται σε μικρές ποσότητες σε φυτά και ορισμένες τροφές, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα έλαια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Tags
Back to top button