Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: Πρόστιμα και ποινές για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι

Το υπουργικό συμβούλιο στην Ιταλία, έπειτα από πρόταση του υπουργού μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, αποφάσισε να αυξηθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, ή δεν σέβεται τα όρια ταχύτητας.

Τα μέτρα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από τη Γερουσία και την ιταλική Βουλή.

Η κυβέρνηση Μελόνι ζητά, όποιος οδηγεί χρησιμοποιώντας το κινητό, να πληρώνει -την πρώτη φορά- πρόστιμο από 422 μέχρι 1.697 ευρώ, με προσωρινή κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα από 15 ημέρες μέχρι δυο μήνες.

Σε περίπτωση νέας παράβασης λόγω χρήσης κινητού, το μέτρο, που θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, προβλέπει την αύξηση του πρόστιμου, το οποίο θα κυμαίνεται από 644 μέχρι 2.588 ευρώ, με κατάσχεση του διπλώματος οδήγησης για διάστημα από ένα μέχρι τρεις μήνες.

Ιταλία: Υπεράριθμοι μετανάστες στο λιμάνι Εμπέντοκλε στη Σικελία - Πρόβλημα με την υποδοχή τους

Το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Μελόνι, παράλληλα, προβλέπει για όποιον οδηγεί σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα μέχρι τριών ετών.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός διαπράξει σοβαρότατο αδίκημα, όπως το να μην σταματήσει και να προσφέρει άμεση βοήθεια, σε περίπτωση που προκαλέσει τροχαίο με τραυματίες, η κυβέρνηση της Ρώμης ζητά από τη Βουλή και τη Γερουσία της χώρας να ψηφίσουν μέτρο που θα προβλέπει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης εφ'όρου ζωής.

Tags
Back to top button