Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιταλία - Ντι Μάιο: Επιτίθενται στον Ντράγκι βοηθώντας την προπαγάνδα του Πούτιν

Σύνδεση της πολιτικής κρίσης στην Ιταλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, σε δηλώσεις του.

«Η αναταραχή που κατακλύζει την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι απειλεί να αρνηθεί στην Ουκρανία τη ζωτική στρατιωτική υποστήριξη στον αγώνα της εναντίον της Ρωσίας», προειδοποίησε ο ιταλός ΥΠΕΞ, μιλώντας στο Politico και κατήγγειλε τους επικριτές του Ντράγκι ότι «βοηθούν το έργο του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν» και απηύθυνε έκκληση προς τα πολιτικά κόμματα «να στηρίξουν την κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης της επόμενης εβδομάδας».

Αν πέσει η κυβέρνηση θα οδηγηθεί η χώρα σε παράλυση

«Οι Ρώσοι αυτή τη στιγμή πανηγυρίζουν ότι έκαναν άλλη μια δυτική κυβέρνηση να πέσει», ανέφερε ο ιταλός ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή αμφιβάλλει πως η Ιταλία είναι σε θέση να στείλει όπλα στην Ουκρανία.

«Άν πέσει η κυβέρνηση, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παράλυση, αφήνοντας τη χώρα χωρίς την εξουσία να συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία, να βοηθήσει οικογένειες με την κρίση του κόστους ζωής ή να υπογράψει νέες συμφωνίες φυσικού αερίου για τη δημιουργία αποθεμάτων, σε περίπτωση που η Ρωσία κλείσει τη στρόφιγγα», σημείωσε ο Ντι Μάιο.

Ιταλία: Η διάσωση της κυβέρνησης εξαντάται από τον ίδιο τον Ντράγκι το μήνυμα του Τζουζέπε Κόντε

Πρόβλημα και στα ενεργειακά συμβόλαια

«Αν διαλυθεί η κυβέρνηση την Τετάρτη, δεν θα έχουμε τη δύναμη να υπογράψουμε νέα ενεργειακά συμβόλαια και αυτό είναι σοβαρό, γιατί οδεύουμε προς τον χειμώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει το Politico το Κίνημα 5 Αστέρων, το οποίο ήταν μέρος του συνασπισμού του Πρωθυπουργού Ντράγκι, δεν συμμετείχε στην ψήφο εμπιστοσύνης την Πέμπτη, οδηγώντας τον Ντράγκι να προτείνει την παραίτησή του. Ο αρχηγός του κράτους Σέρτζιο Ματαρέλα απέρριψε την παραίτηση και ο Ντράγκι θα επιστρέψει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη, ενδεχομένως για να διεξάγει ψηφοφορία για την κυβέρνησή του ή να παραιτηθεί επίσημα.

Ο Ντράγκι αντιστάθηκε στον Πούτιν

Σύμφωνα με τον Ντι Μάιο, ο Ντράγκι ήταν ένας από τους πιο επιθετικούς δυτικούς ηγέτες που αντιστάθηκαν στον Πούτιν. Με την Ιταλία βασικό μέλος της δυτικής συμμαχίας να αντιτίθεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ντράγκι ήταν από τους πρώτους που πρότεινε ισχυρές κυρώσεις και το πάγωμα των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, καθώς και υποστήριξε την υποψηφιότητα της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Ιταλία: 11 δήμαρχοι ζητούν από τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει πρωθυπουργός

Το Politico επισημαίνει ότι ο Ντι Μάιο ηγήθηκε κάποτε του Κινήματος 5 Αστέρων, αλλά αποχώρησε από το κόμμα πριν από έναν μήνα, λόγω της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Κατηγόρησε δε τον σημερινό ηγέτη του κόμματος και πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε ότι βοήθησε τον Πούτιν επιδιώκοντας να ρίξει την κυβέρνηση ενός από τους πιο αποφασιστικούς αντιπάλους του Κρεμλίνου.

Επιτίθενται στον Ντράγκι και βοηθούν την προπαγάνδα του Πούτιν

«Το απίστευτο είναι ότι ένας πρώην πρωθυπουργός επιτίθεται στον Ντράγκι, βοηθώντας την προπαγάνδα και την απολυταρχία του Πούτιν στη δημοκρατία», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο. Αναφέρθηκε σε ένα tweet του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που αφορούσε την κοινοβουλευτική οπισθοδρόμηση του Ντράγκι.

 

Tags
Back to top button