Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: «Φλερτ» Σ. Μπερλουσκόνι με τα «Πέντε Αστέρια» για σχηματισμό κυβέρνησης

Στην πιθανότητα συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια αναφέρθηκε ο κυβερνήτης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας Τζοβάνι Τότι, ο οποίος θεωρείται ένα από τα κύρια στελέχη του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

«Να φτιάξουμε κυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια; Είναι μια από τις λύσεις. Η κύρια οδός πρέπει να είναι μια κυβέρνηση της κεντροδεξιάς, αλλά αν δεν καταστεί δυνατό, δεν μπορούμε να αφήσουμε ακυβέρνητη την χώρα», δήλωσε ο Τότι στην δημόσια ραδιοφωνία της Rai.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι αν δεν συσταθεί κυβέρνηση της συντηρητικής παράταξης, θεωρεί ότι άλλες, ενδεχόμενες συνεργασίες θα πρέπει να στοχεύσουν, κυρίως, στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και σε μια σχετικά σύντομη επιστροφή στις κάλπες.

Είναι σαφές πως, σε ό,τι αφορά τυχόν κυβερνητικές συμμαχίες, τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ποια στάση θα τηρήσει τελικά η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, η οποία, προς το παρόν, έχει κάνει γνωστό ότι εννοεί να παραμείνει στην αντιπολίτευση.

Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι ιθύνοντες της κεντροδεξιάς συμμαχίας (ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την Φόρτσα Ιτάλια, ο Ματέο Σαλβίνι από την Λέγκα και η Τζόρτζια Μελόνι από τα Αδέλφια της Ιταλίας) για τον λεπτομερή καθορισμό των επόμενων κινήσεών τους.

Από μεθαύριο πρόκειται να ξεκινήσουν οι ψηφοφορίες για να εκλεγούν οι πρόεδροι της Βουλής και της Γερουσίας (στις οποίες θα επιβληθούν πιθανότατα τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα ή η Φόρτσα Ιτάλια) και την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα αναμένεται να αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα ιταλικά κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button