Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιταλία: Διαφωνία Πέντε Αστέρων με Λέγκα για εκλογές;

O επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί στο ζήτημα του Πάολο Σαβόνα, του αμφιλεγόμενου ευρωσκεπτικιστή, η επιλογή του οποίου για τη θέση του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε την πρωτοφανή πολιτική κρίση. Όμως, επέμεινε ότι η επιλογή του για το πρόσωπο του πρωθυπουργού παραμένει ο Τζουζέπε Κόντε. 

Ωστόσο, ο ηγέτης της συμμάχου Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι προτιμά τις πρόωρες εκλογές και δεν συμβιβάζεται με το πραξικόπημα Ματαρέλα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λουίτζι Ντι Μάιο ζητούσε την Κυριακή να καθίσει στο εδώλιο για προδοσία τον ΠτΔ Σ.Ματαρέλα!

«Ο Ντι Μάιο είναι ανοιχτός σε συμφωνία; Δεν είμαστε μέσα. Πάμε να ψηφίσουμε αμέσως. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κυβέρνηση, αλλά δεν ήταν ποτέ αρκετά καλή για το Ματαρέλα. Οπότε εγκαταλείψαμε. Ο πρόεδρος θα πρέπει να εξηγήσει πώς θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο» ανέφερε ο Σαλβίνι. 

Λουίτζι Ντι Μάιο: «Είτε κυβέρνηση με Κόντε, είτε άμεσα εκλογές» 

«Έχουμε μπροστά μας δύο δρόμους. Είτε πάμε με κυβέρνηση Κόντε και μια λογική λύση, είτε πάμε άμεσα σε εκλογές», δήλωσε ο Ντι Μάιο, προτιμώντας τις πρόωρες κάλπες σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και τον ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι. 

Η είδηση για πιθανή νέα συμφωνία και ματαίωση των πρόωρων εκλογών συγκράτησε τη μεγάλη πτώση των ιταλικών αγορών. 

Παράλληλα, οι αγορές ανησυχούν για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που αποτελείται από κόμματα κατά των συμφερόντων τους. Ωστόσο, εάν τελικά υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα Πέντε Αστέρια και τη Λέγκα, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Γερουσία.

Πάντως, σε νέα δημοσκόπηση της Ipsos για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera δείχνει αύξηση οκτώ μονάδων στα ποσοστά της Λέγκα, έναντι αυτών που πέτυχε στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. 

Πρώτη δύναμη παραμένουν τα πέντε αστέρια με 32,6%, ενώ η Λέγκα συγκεντρώνει 25,4%, γεγονός που δείχνει ότι τα δύο κόμματα θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν άνετη πλειοψηφία σε περίπτωση άμεσης διενέργειας εκλογών.

Συνολικά τα κόμματα που αποτελούσαν τον συνασπισμό της κυβέρνησης Κόντε, πάνε για 80% στις επόμενες εκλογές από το 70% που κατέχουν σήμερα αθροιστικά.

Tags
Back to top button