Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραηλινοί πεζικάριοι με άρματα εισέβαλαν εντός της Συρίας από τα Υψίπεδα του Γκολάν-Η Χεζμπολάχ χτύπησε την Γαλιλαία

Μηχανοποιημένες μονάδες των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF) εισήλθαν στην Συρία από τα Υψώματα του Γκολάν (Golan Heights) και προέλαυσαν προς τον οικισμό Κουαντάνα (Kwadana).

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι ονόματι Russian Weapon στο Telegram, αρκετά τετραγωνικά χιλιόμετρα συριακής επικράτειας πέρασαν υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων. Τις επίγειες επιχειρήσεις του στρατού του εβραϊκού κράτους υποστήριζαν μαχητικά τύπου F-15I Ra`am και F-35I Adir της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, πρόσθεσε η ρωσική πηγή.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ταχύτατα εδραίωσαν τις θέσεις τους, ενώ αναφορές υποστηρίζουν πως ο Συριακός Στρατός Ξηράς (SAA) δεν επίδειξε ούτε επιδεικνύει αυτήν την στιγμή σημαντική αντίσταση στην συγκεκριμένη περιοχή. 

Συριακά μέσα αποτελούν την αρχή πηγή της είδησης. Συγκεκριμένα δημοσιεύματα από την χώρα αναφέρουν πως ισραηλινοί στρατιώτες με άρματα μάχης διέσχισαν τα σύνορα των δύο κρατών στο κυβερνείο Κουνέιτρα της Συρίας.

Ο συριακός στρατός λέγεται πως διαθέτει επαρκή στρατιωτικό εξοπλισμό στο σημείο, ωστόσο οι Σύριοι διοικητές αιφνιδιάστηκαν από την ισραηλινή επίγεια επίθεση και για αυτό οι συριακές δυνάμεις δεν απάντησαν αποφασιστικά στην εχθρική κίνηση. Οι αργές αντιδράσεις των Σύριων υποδεικνύουν πως υποφέρουν από τακτικά προβλήματα και από έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως η περιοχή γύρω από τα Υψώματα του Γκολάν φιλοξενεί εδώ και μήνες αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Σύριους. Αυτός φαίνεται πως είναι και ο λόγος που οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις αποφάσισα να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μεγαλύτερο μέρος της συριακής επικράτειας, δημιουργώντας ουσιαστικά μία ασφαλή (γκρίζα) ζώνη.

Συνεχίζεται η Ισραηλινή Επιχείρηση Εντός του Λιβάνου

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει ενεργά τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο, όπου τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν πολλαπλές εκρήξεις και προειδοποιήσεις εναέριων επιδρομών σε συνοριακές περιοχές της δυτικής Γαλιλαίας. 

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, η επιχείρηση του στρατού του εβραϊκού κράτους στοχεύει στην εξουδετέρωση της στρατιωτικής υποδομής της λιβανέζικης ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. 

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξήσει σημαντικά τις επιθέσεις τους κατά του γειτονικού κράτους. Χρησιμοποιούν πλέον τακτικότερα μαχητικά αεροσκάφη και πυροβολικά συστήματα για να σφυροκοπήσουν οχυρά της Χεζμπολάχ, όπως και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών της οργάνωσης.

Ως απάντηση, οι μαχητές της ομάδας εκτοξεύουν μπαράζ ρουκετών έναντι της ισραηλινής επικράτειας με αποτέλεσμα να ηχούν συχνά σειρήνες αεροπορικών επιδρομών κατά μήκος του βόρειου Ισραήλ, κυρίως σε πόλεις της Γαλιλαίας.

Ντόπιοι κάτοικοι ανέφεραν μάλιστα πριν λίγες ώρες που άκουσαν ισχυρές εκρήξεις σε σημείο της περιοχής, για αυτό και έσπευσαν σε ένα κοντινό αντιαεροπορικό καταφύγιο.

 

Tags
Back to top button