Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ: Θα κατεδαφίσει χωριό Βεδουίνων στη Δυτική Όχθη

To Aνώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έδωσε την έγκριση του για την κατεδάφιση του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού με 173 κατοίκους, που βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ .

Το χωριό αυτό βρίσκεται μεταξύ δύο εβραϊκών οικισμών και αποτελείται από πρόχειρα καταλύματα. Χτίστηκε χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών που, όπως τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, είναι αδύνατον να χορηγηθεί.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την κατεδάφιση του Χαν αλ Αχμάρ, ενός χωριού Βεδουίνων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέσα σε διάστημα επτά ημέρων.

Το Χαν αλ Αχμάρ, με 173 κατοίκους, βρίσκεται ανατολικά της Ιερουσαλήμ μεταξύ δύο εβραϊκών οικισμών και αποτελείται από πρόχειρα καταλύματα. Χτίστηκε χωρίς την άδεια των ισραηλινών αρχών που, όπως τονίζουν οι Παλαιστίνιοι, είναι αδύνατον να χορηγηθεί.

Η απομάκρυνση του χωριού αυτού, καταγγέλλουν ακτιβιστικές οργανώσεις, θα επιτρέψει να δημιουργηθεί ένας μεγαλύτερος χώρος για την ανέγερση εβραϊκών οικισμών κοντά στην Ιερουσαλήμ, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους Παλαιστίνιους να διατηρήσουν την εδαφική συνέχεια στη Δυτική Όχθη, όπου επιθυμούν να δημιουργήσουν το κράτος τους.

Το Ισραήλ επιδίωκε εδώ και πολύ καιρό να εκδιώξει τους Βεδουίνους από την περιοχή ανάμεσα στους δύο οικισμούς και το Ανώτατο Δικαστήριο είχε εγκρίνει αρχικά την κατεδάφιση τον Μάιο.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να μεταφέρουν τους κατοίκους του χωριού σε μια περιοχή 12 χιλιόμετρα πιο μακριά, κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Αμπού Ντις.

Ο νέος χώρος είναι δίπλα σε μια χωματερή και οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι η αναγκαστική μεταφορά των κατοίκων παραβιάζει το διεθνές δίκαιο που αφορά τις κατεχόμενες περιοχές. Τόσο ο ΟΗΕ όσο και η ΕΕ έχουν εκφραστεί κατά του σχεδίου αυτού.
by Taboola

Tags
Back to top button