Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισραήλ κατα Ιράν: Με μαχητικά F-15 από τον εναέριο χώρο της Συρίας έγινε η επίθεση - Όλο το παρασκήνιο

Με μαχητικά αεροσκάφη και όχι με drones φέρεται να πραγματοποιήθηκε η επίθεση του Ισραήλ στην αεροπορική βάση του Ισφαχάν, στο Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρος Ιωαννίδης, το πρώτο στάδιο περιελάμβανε μαχητικά αεροσκάφη που εξουδετέρωσαν αρχικά την αεράμυνα στη Συρία και στο Ιράκ και συγκεκριμένα τα ραντάρ ελέγχου κυκλοφορίας και τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης, ανοίγοντας τον δρόμο στο δεύτερο στάδιο της καλά σχεδιασμένης επίθεσης - απάντησης του Ισραήλ.

F-15 εναντίον Su-35: Έπεται αερομαχία «γιγάντων» πάνω από το Ιράν μεταξύ ισραηλινών και ιρανικών μαχητικών

Στο δεύτερο στάδιο, μαχητικά F-15 εξαπέλυσαν βαλλιστικούς πυραύλους από μακρινή απόσταση και δη από τον εναέριο χώρο της Συρίας, όπως ανέφεραν ισραηλινές πηγές στον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Ισραηλινοί κατέστρεψαν ένα σύστημα S-200 στη στρατιωτική βάση του Ισφαχάν, το οποίο αποτελεί μέρος της αεράμυνας για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις Matanz.

Πληροφορίες αναφέρουν την ενεργοποίηση αντιαεροπορικών μέτρων από το Ιράν, καθώς βρέθηκαν υπολείμματα πυραύλων στο έδαφος του Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό «πράσινο φως» για την εκδήλωση της επίθεσης στο Ιράν, δόθηκε στο πολεμικό συμβούλιο την Πέμπτη το βράδυ, στο οποίο, υποτίθεται πως θα γινόταν συζήτηση για τη Γάζα και το τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο, επισήμως η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο έδαφος του Ιράν, παρ' ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το καλά -τελικά και πολύπλοκο- χτύπημα ήταν σχέδιο των Ισραηλινών.

Με αυτόν τον τρόπο, το Τελ Αβίβ έστειλε ένα διττό μήνυμα: 1)Ότι μπορεί να χτυπήσει μέσα στο Ιράν και 2)Ότι δεν θα παραμείνει άπραγο σε καμία πρόκληση, απ' όπου και αν προέρχεται.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές δείχνουν να πηγαίνουν σε προσωρινή αποκλιμάκωση, παρ' ότι οι ισορροπίες παραμένουν εξαιρετικά λεπτές. 

Tags
Back to top button