Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία: Στα χέρια της αστυνομίας Ουκρανός χάκερ που έκλεψε πάνω από 1 δισ. ευρώ από τράπεζες

Στη σύλληψη ενός Ουκρανού, αρχηγού μιας διαβόητης συμμορίας που φέρεται ότι ευθύνεται για εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τραπεζών, κυρίως στη Ρωσία αλλά και σε άλλες χώρες σε όλον τον κόσμο, αποκομίζοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, προχώρησε η ισπανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τη Europol, η συμμορία αυτή έχει κλέψει χρήματα από περισσότερους από 100 χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε 40 χώρες.

Ο φερόμενος "εγκέφαλος" των επιθέσεων, που χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Carbanak ή Cobait τα τελευταία πέντε χρόνια, συνελήφθη στο Αλικάντε, στη νοτιοανατολική Ισπανία. Σε κάθε επίθεση η λεία της συμμορίας έφτανε τα 5-10 εκατομμύρια ευρώ.

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι ο ύποπτος (κατονομάζεται μόνο ως "Ντένις Κ.") και τρεις Ρώσοι και Ουκρανοί συνεργάτες του "κατάφεραν ουσιαστικά να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις ρωσικές τράπεζες και να κάνουν αναλήψεις από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης στη Μαδρίτη, ύψους πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ".

Οι χάκερς έθεταν υπό τον έλεγχό τους τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών και κατάφερναν να "αδειάζουν" λογαριασμούς εξ αποστάσεως. Στη συνέχεια μετέτρεπαν αμέσως τα χρήματα σε ψηφιακό νόμισμα (τύπου bitcoin) για να διευκολύνουν το ξέπλυμά τους.

Στις έρευνες για την εξάρθρωση της συμμορίας, εκτός από την ισπανική αστυνομία, μετείχε επίσης το FBI αλλά και αστυνομικοί από τη Ρουμανία, τη Λευκορωσία και την Ταϊβάν. Τον συντονισμό είχε αναλάβει η Europol.

Tags
Back to top button