Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία: Ποια είναι η 46χρονη νομικός που αναλαμβάνει τα «ηνία» της Καταλονίας; (φωτό)

 

Η διακυβέρνηση της Καταλονίας ανατέθηκε σε γυναικεία χέρια και συγκεκριμένα στην 46χρονη Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αντιπρόεδρο της ισπανικής βουλής,επέλεξε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι για να διοικήσει προσωρινά την επαρχία, μετά την αποπομπή του ηγέτη της, Κάρλες Πουτζδεμόντ.

Το 2016, σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», η Σοράγια ήταν η πιο ισχυρή γυναίκα της Ισπανίας και μία από τις γυναίκες στην Eυρώπη με την μεγαλύτερη επιρροή.

Η Σοράγια, το «δεξί χέρι» του Ραχόι, θεωρείται ικανή πολιτικός αν και δεν διακρίνεται για την ρητορική της δεινότητα. 

Είναι αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης από το 2011,από την... ώρα που εξελέγη που ο Ραχόι στην πρωθυπουργία.

Γεννήθηκε το 1971 στο Βαγιαδολίδ και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της πόλης. Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή, σε μια αναμέτρηση που κατέληξε σε ήττα για το Λαϊκό Κόμμα.

Το κόμμα επέστρεψε στην εξουσία το 2011 και η Σοράγια, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε γίνει μητέρα, ανέλαβε το ρόλο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου.

Εκείνη την εποχή είχε σχολιαστεί το γεγονός ότι επέστρεψε στα εργασιακά της καθήκοντα έντεκα ημέρες μετά τη γέννηση του γιου της.

Στις κυβερνήσεις Ραχόι έχει αναλάβει διαδοχικά το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Υγείας. Εκτός από αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης,πέρυσι τον Νοέμβριο ανέλαβε το υπουργείο Περιφερειακών Διοικήσεων, θέση που αφορά την καταλανική κρίση. 

 

 

Tags
Back to top button