Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία: Εμψυχώνει το «Λαϊκό Κόμμα» ο Μ. Ραχόι στην Καταλονία

     O Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, είναι έτοιμος να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του κόμματος "Λαϊκό Κόμμα", ενόψει των περιφερειακών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Καταλονία τον επόμενο μήνα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
    Ο Ραχόι έχει προκηρύξει τοπικές εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.
Όπως αναφέρει το ΒΒC, σε λίγες ώρες o Ισπανός Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο πλευρό των υποστηρικτών του Συντηρητικού Κόμματος της Ισπανίας.  
    Η επίσκεψη του Ραχόι πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη για τη φυλάκιση Καταλανών ηγετών στην οποία συμμετείχαν πάνω από 750 χιλιάδες άτομα. 
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη του Ραχόι στην Καταλονία θα είναι η πρώτη από τότε που κλιμακώθηκε επικίνδυνα η καταλανική κρίση πριν από δύο εβδομάδες μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155 από την κυβέρνηση της Μαδρίτης. Ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης Ραχόι να πάρει στα χέρια της τη διοίκηση της αυτόνομης περιοχής, η κατάσταση βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά.
    Ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόντ, έχει καλέσει τους συμπολίτες του σε «δημοκρατική αντίσταση» στην απόφαση της Μαδρίτης για ανάληψη του ελέγχου της περιφέρειας μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας της.
     Από την πλευρά του, πάντως, ο Ραχόι έκανε τα πάντα για να ασφαλίσει τα «νώτα» του πριν από τον αποφασιστικό τελικό γύρο της σύγκρουσης, μετά την αποσχιστική κίνηση από την ηγεσία της Βαρκελώνης. Στο εσωτερικό μέτωπο εξασφάλισε όχι μόνο την έγκριση της Γερουσίας, αλλά και τη στήριξη τόσο των Σοσιαλιστών όσο και των φιλελεύθερων «Ciudadanos». Σε διεθνές επίπεδο, οι Καταλανοί έμειναν εντελώς μόνοι. Όλοι οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στάθηκαν στο πλευρό του Ραχόι, καθώς δεν ήθελε κανείς να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, με κίνδυνο να ενεργοποιηθούν εθνοτικά ρήγματα και σε άλλες περιοχές της Ε.Ε.

Tags
Back to top button