Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ισπανία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας (βίντεο)

Κατηγορίες απήγγειλε τη Δευτέρα το μεσημέρι η γενική εισαγγελία της Ισπανίας κατά στελεχών της καθαιρεθείσας κυβέρνησης της Καταλωνίας και του διαλυθέντος περιφερειακού κοινοβουλίου για το αδίκη της «στάσης» (εξέγερσης), καθώς την Παρασκευή συμμετείχαν στην κήρυξη ανεξαρτησίας της περιφέρειας από το Βασίλειο της Ισπανίας.

Μεταξύ εκείνων στους οποίους ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας καλεί να ασκηθεί δίωξη βρίσκεται ο τέως πρόεδρος της κυβέρνησης (Τζενεραλιτάτ) της Καταλωνίας Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς και καθαιρεθέντες περιφερειακοί υπουργοί.

Δίωξη θα ασκηθεί κατά και της τέως προέδρου του Κοινοβουλίου της Καταλωνίας, Κάρμε Φορκαντέλ, καθώς και κατά του τέως αντιπροέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας.

Από το Σάββατο το πρωί, η κυβέρνηση της Ισπανίας υπό τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι έχει αναλάβει την απευθείας διακυβέρνηση της Καταλωνίας, με τις περισσότερες αρμοδιότητες του προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης να έχουν εκχωρηθεί στην αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης και υπουργό Προεδρίας Σοράγια Σάενθ δε Σανταμαρία.

Αποσχιστικό κόμμα θα λάβει μέρος στις εκλογές

 

Το κόμμα Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, θα λάβει μέρος στις πρόωρες τοπικές εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, αναγνωρίζοντας de facto με τη κίνηση αυτή την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης και τη διάλυση του τοπικού κοινοβουλίου.

«Η συμμετοχή στην (ψηφοφορία) της 21ης Δεκεμβρίου αποτελεί ευκαιρία να καλύτερη εδραίωση της Δημοκρατίας...Προκήρυξαν παράνομες εκλογές, παγίδα. Ωστόσο, δεν φοβόμαστε την κάλπη», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο βουλευτής Σέρζι Σαμπρία.

ΠΗΓΗ:

Tags
Back to top button