Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιρλανδία: Απειλεί με νέες εκλογές ο Λ. Βαράντκαρ

Αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα, αν αυτό χρειαστεί, είναι ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, σχετικά με το ενδεχόμενο πρότασης μομφής για την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ο Βαράντκαρ απειλεί με νέες εκλογές το συγκυβερνών κόμμα, καθώς ανακοίνωσε πως δεν θα ζητήσει την παραίτηση της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Φράνσις Φιτζέραλντ, όπως απαιτούσε το κόμμα Φιόνα Φέιλ και προειδοποίησε ότι θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές αν το αίτημα αυτό δεν αποσυρθεί μέχρι την Τρίτη.

"Νομίζω ότι αν δεν λύσουμε το θέμα αυτό μέχρι την Τρίτη, τότε θα προχωρήσουν με την πρόταση μορφής" σε βάρος της αντιπροέδρου Φιτζέραλντ. "Εφόσον η αντιπολίτευση συνασπιστεί για να την απομακρύνει, τότε θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εκλογές" είπε ο Βαράντκαρ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.

Το Φιόνα Φέιλ, στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνηση μειοψηφίας του Βαράντκαρ, προκάλεσε πολιτική κρίση στην Ιρλανδία ζητώντας την αποπομπή της αντιπροέδρου με αφορμή τον τρόπο που εκείνη χειρίστηκε μια νομική υπόθεση που αφορά έναν αστυνομικό, καταμηνυτή ατασθαλιών, το 2015.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν σκοπεύει να διαλύσει το κοινοβούλιο το Σαββατοκύριακο και ότι οι εκλογές θα εξαρτηθούν από το αν θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη η πρόταση μομφής. Πρόσθεσε όμως ότι "αν είναι να γίνουν εκλογές, καλύτερα να γίνουν πριν από τα Χριστούγεννα".

Tags
Back to top button