Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: «Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν η μητέρα όλων των πολέμων»

Οι σχέσεις ΗΠΑ -Ιράν μετά την απόσυρση του προέδρου Τραμπ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά βρίσκονται σε κρίση, με τον πρόεδρο του Ιράν να κάνει λόγο ακόμα και για πόλεμο.

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ξέρουν ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων», διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί προς τις ΗΠΑ, εν μέσω του νέου κύκλου διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ανεβαίνει, όπως όλα δείχνουν, το «θερμόμετρο» στις σχέσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ.

Μία ημέρα μετά τη δήλωση του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, ότι η χώρα του δεν μπορεί να βασιστεί ούτε στον λόγο, ούτε στην υπογραφή των Αμερικανών, ο πρόεδρος του Ιράν Ροχανί ανεβάζει κι άλλο τους τόνους δηλώνοντας ότι «οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ξέρουν ότι ο πόλεμος με το Ιράν θα είναι η μητέρα όλων των πολέμων».

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο ιρανός πρόεδρος προειδοποίησε τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η ειρήνη με το Ιράν είναι ζωτικής σημασίας για τις πολιτικές της Ουάσινγκτον.

«Κύριε Τραμπ, μην παίζετε με την ουρά του λιονταριού, γιατί θα το μετανιώσετε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Χασάν Ρουχανί.

Οι σχέσεις των δύο χωρών μπήκαν σε νέο κύκλο έντασης τον περασμένο Μάιο, ότσαν ο αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις χθεσινές του δηλώσεις ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν είχε στηρίξει παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου Ρουχανί, σύμφωνα με τις οποίες, η ισλαμική δημοκρατία ήταν αποφασισμένη να εμποδίσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές χωρών του Κόλπου, σε περίπτωση που διακοπούν οι αντίστοιχες εξαγωγές του Ιράν. 

Tags
Back to top button