Την Τρίτη 7/8, ημέρα που ενεργοποιούνται οι Αμερικανικές κυρώσεις, αναμένεται στην Τεχεράνη ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας.
Η Ουάσινγκτον αποχώρησε μονομερώς τον Μάιο από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που υπογράφηκε έπειτα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο του 2015 μεταξύ της Τεχεράνης και έξι μεγάλων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία) και θα επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Οι ΗΠΑ προσπαθούν επίσης να ωθήσουν την Πιονγιάνγκ να δώσει τέλος στις βαλλιστικές και πυρηνικές δοκιμές της, όπως δεσμεύτηκε ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, κατά τη διάρκεια της ιστορικής συνόδου κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο.
Ιρανοί αξιωματούχοι απάντησαν πρόσφατα στις δηλώσεις του Τραμπ, ο οποίος είχε πει τη Δευτέρα ότι είναι έτοιμος για άνευ όρων συνομιλίες με το Ιράν.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, ο επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, φέρεται να είχε συναντήσει τον Απρίλιο μεγάλη ιρανική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.
Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία παρέστη επίσης στην ορκωμοσία του προέδρου Χασάν Ροχανί τον Αύγουστο του 2017 μετά την επανεκλογή του.
Ομάδα εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανησυχία για μια συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο για τη Βόρεια Κορέα, NK News. Σε έκθεση του 2017, ο ιστότοπος τόνιζε την παρουσία Βορειοκορεατών εμπόρων όπλων στην Τεχεράνη και τις ομοιότητες στους πυραύλους των δύο χωρών.