Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: Δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του ΥΠΕΞ ο Ροχανί

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί γνωστοποίησε την απόφασή του να μην αποδεχτεί την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος είχε προχωρήσει σε αυτή την αιφνίδια απόφαση τη Δευτέρα.

«Καθώς ο Ανώτατος Ηγέτης σας χαρακτήρισε ένα πρόσωπο “αξιόπιστο, γενναίο και θρησκευόμενο”, στην πρώτη γραμμή της αντίστασης κατά των ευρέων πιέσεων των ΗΠΑ, θεωρώ ότι η αποδοχή της παραίτησής σας είναι ενάντια στο εθνικό συμφέρον και την απορρίπτω», ανέφερε ο Ροχανί σε επιστολή του που δημοσιεύθηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στο μεταξύ και ο ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε ότι ο Ζαρίφ είναι το βασικό πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική της χώρας και ότι έχει τη στήριξη του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Ο Ζαρίφ είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της Ισλαμικής Δημοκρατίας και πάντα είχε τη στήριξη των ανώτερων αξιωματούχων, κυρίως του ανώτατου ηγέτη», τόνισε ο Κασέμ Σολεϊμανί επικεφαλής της ομάδας Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Αν και ο Ζαρίφ δεν δικαιολόγησε την αιφνιδιαστική του απόφαση να παραιτηθεί ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο λόγος ήταν ότι δεν προσεκλήθη στη συνάντηση που είχε ο Ροχανί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τεχεράνη τη Δευτέρα.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Άσαντ στο Ιράν από το 2011 οπότε ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία στη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε και με τον Χομεϊνί.

Ο Σολεϊμανί, που ήταν παρών και στις δύο συναντήσεις, εξήγησε ότι η απουσία του Ζαρίφ οφειλόταν σε ένα γραφειοκρατικό λάθος.«Φαίνεται ότι δεν υπήρχε πρόθεση να αποκλειστεί ο Ζαρίφ από τη συνάντηση αυτή και πρέπει να υπογραμμίσω ότι ως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν είναι ο βασικός άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας», επεσήμανε.

 

Tags
Back to top button