Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ιράν: 3 γυναίκες στο διευρυμένο Υπουργικό Συμβούλιο του Χασάν Ροχανί

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος επικρίνεται έντονα επειδή δεν διόρισε γυναίκες υπουργούς, προχώρησε στον διορισμό δύο γυναικών αντιπροέδρων και μιας ειδικής συνεργάτιδας στο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιό του, αναφέρεται σήμερα στον ιστότοπο της κυβέρνησης.

Η Μασουμέχ Εμπτεκάρ διορίσθηκε αντιπρόεδρος αρμόδια για τις γυναίκες και την οικογένεια, η Λαγιά Ζονεϊντί αντιπρόεδρος αρμόδια για «νομικά ζητήματα» και η Σαχιντόχτ Μολαβερντί ειδική συνεργάτιδα για «τα δικαιώματα των πολιτών».

Το νέο διευρυμένο υπουργικό συμβούλιο του προέδρου περιλαμβάνει συνεπώς μια γυναίκα λιγότερη απ' ό,τι το απερχόμενο, το οποίο είχε τρεις γυναίκες αντιπροέδρους και μια ειδική συνεργάτιδα.

Πρόκειται ακόμη να διοριστούν ένας υπουργός και εννέα αντιπρόεδροι, όμως είναι γνωστό εκ των προτέρων πως δεν θα είναι γυναίκες.

Ο πρόεδρος Ροχανί επικρίθηκε έντονα, ιδιαίτερα από τους μεταρρυθμιστές, επειδή δεν διόρισε γυναίκες σε θέσεις υπουργών και δεν μείωσε τη μέση ηλικία του υπουργικού συμβουλίου του.

Ο μέσος όρος της ηλικίας των υπουργών είναι τα 58 χρόνια, έναντι των 57 που ήταν στην προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την παρουσία του υπουργού Τηλεπικοινωνιών Μοχαμάντ Ζαβάντ Αζαρί Ζαχρομί που είναι 36 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button