Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδική σφαλιάρα γκρεμίζει το όνειρο του Ερντογάν για είσοδο στους BRICS λόγω των στενών σχέσεων του με το Πακιστάν

Η Ινδία, η χώρα με την οποία η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις μπλοκάρει την είσοδο της Τουρκίας στον οργανισμό χωρών BRICS.  

Η Άγκυρα θέλει πραγματικά να ενταχθεί στη συμμαχία BRICS, αλλά ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει πρώτα να θάψει αυτό το όνειρο, αναφέρει

Η κυβέρνηση Ερντογάν υπέβαλε αίτηση στην ένωση των κρατών εν όψει της 16ης συνόδου κορυφής BRICS (τα ιδρυτικά κράτη είναι Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).

Στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής, το θέμα της εισόδου της Τουρκίας δεν αναφέρθηκε πουθενά.

Η τουρκική αίτηση στο αντίπαλο της δύσης συνασπισμό χωρών, εξόργισε τους δυτικούς εταίρους της, αφού η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και η διατλαντική συμμαχία είναι εχθρός με τον Πούτιν, παρά τα αμερικανικά δημοσιεύματα περί ελευθερίας της Άγκυρας να πράξει κατά το δοκούν.

“Η αίτηση της Τουρκίας δεν μπήκε καν σε διαδικασία ψηφοφορίας”, ανέφερε ο Σινάν Ουλγκέν, ειδικός στην τουρκική εξωτερική πολιτική στην αμερικανική δεξαμενή σκέψης «Carnegie Endowment for International Peace».

Η Ινδία γκρεμίζει το όνειρο του Ερντογάν

Τούρκος πρώην διπλωμάτης δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα στην BILD ότι η Ινδία εμπόδισε την Ινδία να ενταχθεί στους BRICS.

Η αιτία είναι οι καλές σχέσεις της Άγκυρας με το εχθρικό για το Νέο Δελχί, Πακιστάν.

Επειδή η ένταξη στην BRICS απαιτεί ομοφωνία, η είσοδος της Τουρκίας δεν θα είχε καμία πιθανότητα, γράφουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι.

Η σύνοδος κορυφής του Πούτιν ενάντια στη Δύση

εγάλη αντιδυτική σύνοδος στην Ρωσία, έχουμε εδώ και δύο ημέρες αφού, το Ιράν, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία συμμετέχουν ως χώρες στο μπλοκ των BRICS.

Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Μαλαισία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για ένταξη.Σύμφωνα με  ειδικούς, δεν θα υπάρξει άλλη επέκταση σύντομα στον οργανισμό αυτόν.

«Υπάρχουν πολλές χώρες που είναι κατά ενός άλλου κύματος διεύρυνσης», αναφέρει ειδικός.

Γιατί πιέζει να εισέλθει ο Ερντογάν στη συμμαχία του Πούτιν;

Σύμφωνα με τον ειδικό Ουλγκέν, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό. Πάνω από όλα, πρόκειται για την ενίσχυση της «στρατηγικής αυτονομίας» με τη βοήθεια αυτής της πλατφόρμας χωρών.

Επιπλέον, υπάρχει μια «έκφραση απογοήτευσης» πίσω από την εφαρμογή BRICS.

Διότι όχι μόνο καθυστερεί η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και ο επιθυμητός εκσυγχρονισμός της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ.

Το «πολιτικό κύρος» είναι ένα άλλο από τα κίνητρα του Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να δείξει «ότι μπορεί να κάθεται στα τραπέζια του ΝΑΤΟ και των BRICS ταυτόχρονα».

Ο Ερντογάν όμως, πρέπει τώρα να αναμένει μια νέα ευκαιρία για να εντάξει τη χώρα του στον κύκλο των ισχυρών κρατών BRICS. Οι επικριτές του λένε ότι ο Ερντογάν οδήγησε την Τουρκία σε απομόνωση όσον αφορά την εξωτερική πολιτική με τέτοιους ελιγμούς.

Βλέπει τον εαυτό του ως «διαμεσολαβητή» στη διεθνή σκηνή, χωρίς όμως το ανάλογο κύρος εισόδου σε έναν οργανισμό σαν την ΕΕ ή τους BRICS.

Η Τουρκία είναι απομονωμένη και βρίσκεται σε μια κατάσταση  οικονομικής αποσύνθεσης, λόγω και της εξωτερικής πολιτικής του καθεστώτος Ερντογάν.

Το σίγουρο είναι ότι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία θα επιτρέψουν στον Τούρκο Σουλτάνο, να κινείται σε διπλό ταμπλό, και για αυτό πολύ σύντομα θα δούμε δραματικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.  

Tags
Back to top button