Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Ινδία: 1,2 εκατομμύρια θάνατοι ετησίως λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Έως και 1,2 εκατομμύρια θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο λόγω της ρύπανσης του αέρα στην Ινδία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Greenpeace Ινδίας, η οποία αποκαλύπτει επίσης ότι το Νέο Δελχί είναι η πιο μολυσμένη πόλη της χώρας και πιθανότατα του κόσμου.

Η έκθεση βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνονται από επίσημες πηγές ελέγχου σε ολόκληρη την Ινδία, καθώς και εκτιμήσεις της ποιότητας του αέρα που πραγματοποιήθηκαν σε 168 πόλεις σε 24 περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την έκθεση, καμία από τις 168 πόλεις που αξιολογήθηκαν δεν συμμορφώνεται με τα πρότυπα ποιότητας του αέρα που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των θανάτων στην Ινδία που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ελάχιστα μικρότερος από τον αριθμό των θανάτων που προκαλούνται από τη χρήση καπνού, ενώ επίσης το 3% του ΑΕΠ χάνεται ετησίως λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι 20 πιο μολυσμένες πόλεις είχαν επίπεδα σωματιδίων PM 10 (δηλαδή μεγέθους έως 10 χιλιοστών) 168-268 γραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο για το έτος 2015. Το Δελχί βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ακολουθούμενο από πόλεις όπως το Γκαζιαμπάντ, το, Αλαχαμπάντ, και το Μπαρέλι στο Ουτάρ Πραντές.

Η μέση συγκέντρωση που καταγράφηκε στο Νέο Δελί είναι 4,5 φορές υψηλότερη από όριο που θέτει το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου Ρύπανσης της Ινδίας, και περίπου 13 φορές πάνω από το ετήσιο όριο που ορίζει ο ΠΟΥ για τα PM10.

Η έκθεση της Greenpeace καταλήγει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία έχει γίνει μια «κρίση δημόσιας υγείας και εθνικής οικονομίας».

«Οι τάσεις της ρύπανσης της Ινδίας αυξάνονται σταθερά, με την Ινδία να ξεπερνά την Κίνα σε αριθμό θανάτων που οφείλονται σε εξωτερική ρύπανση του αέρα το 2015. Η επιδείνωση της ποιότητας του αέρα της Ινδίας απαιτεί επειγόντως ένα εύρωστο σύστημα παρακολούθησης», αναφέρει η έκθεση.

Tags
Back to top button