Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Είναι κοντά η τηλεμεταφορά; Επιστήμονες μετέφεραν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο

Έχετε παρακολουθήσει Star Trek ή άλλες μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες επιστημονικής φαντασίας; Σχεδόν σε όλες περιλαμβάνονται σκηνές με τηλεμεταφορά των πρωταγωνιστών. Είναι δυνατόν να συμβεί; Διεξάγονται πειράματα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στο μέλλον θα αποτελεί διαδικασία ρουτίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχή έγινε. Όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, πέτυχαν να μεταφέρουν ηλεκτρόνια από το ένα σημείο στο άλλο. Τα ηλεκτρισμένα άτομα εξαφανίστηκαν από το ένα μέρος και κλάσματα δευτερολέπτου μετά, εμφανίστηκαν στον «υποδοχέα», σε άλλο σημείο!


Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κάνσας, με επικεφαλής τον επιστήμονα Χούι Ζάο. «Τα ηλεκτρόνια μεταφέρθηκαν από τον 1ο όροφο στον 3ο όροφο, δίχως να εμφανιστούν πουθενά στον 2ο όροφο», δήλωσε κατά την ανακοίνωση της μεγάλης αυτής επιτυχίας.

«Η μελέτη έδειξε ότι τα ηλεκτρόνια μπορούν να μεταφέρουν μεταξύ αυτών των στρωμάτων με έναν κβαντικό τρόπο, όπως ακριβώς και σε άλλους αγωγούς και ημιαγωγούς», τόνισε ο επιστήμονας, λέγοντας πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα και ότι θα ακολουθήσουν άλλα, πολύ σημαντικότερα στο μέλλον.

Tags
Back to top button