Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Είναι γεγονός: Η Ευρώπη είναι ήδη σε πόλεμο - Στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ

Στρατιώτες της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων έχουν ήδη αναπτυχθεί στο Σλαβιάνσκ. Σύμφωνα με τους Asian Times και αμερικανό πρώην αξιωματούχο, το γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα αποτελείται από 100 άνδρες - σκοπευτές και ανιχνευτές, αναφέρει το .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι Γάλλοι στρατιώτες προέρχονται από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλίας, το οποίο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της Λεγεώνας των Ξένων της Γαλλίας (Légion étrangère) και αναμένεται να ενισχύσουν την 54η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη ταξιαρχία της Ουκρανίας.

Πιθανότατα, αυτοί οι Γάλλοι θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των αμυντικών γραμμών γύρω από το Σλαβιάνσκ. Την ίδια στιγμή, οι μονάδες αναγνώρισης είναι πιθανό να υποστηρίξουν τον ουκρανικό στρατό στην πρώτη γραμμή.

«Μακρόν πρόσεχε» λέει ο Πούτιν και διατάζει πυρηνικές ασκήσεις σε απόσταση αναπνοής από την Ουκρανία

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για το πρώτο τμήμα περίπου 1.500 στρατιωτών της Λεγεώνας των Ξένων, που φθάνουν στην Ουκρανία. Κι όλα αυτά χωρίς καμία ενημέρωση της γαλλικής εθνοσυνέλευσης από την κυβέρνηση Μακρόν ή από τον ίδιο τον πρόεδρο!


To Παρίσι εξακολουθεί να διαψεύδει τις αναφορές για αποστολή δυνάμεών του στην Ουκρανία.
Τον Μάρτιο του 2024, αποκαλύφθηκε ότι ο γαλλικός στρατός προετοίμαζε την τακτική ομάδα ειδικού τάγματος για ανάπτυξη στην Ουκρανία.

Το 2022 η Γαλλία είχε έναν αριθμό Ουκρανών και Ρώσων στη Λεγεώνα των Ξένων. Τους επετράπη να εγκαταλείψουν τη Λεγεώνα και, στην περίπτωση των Ουκρανών, να επιστρέψουν στην Ουκρανία για να ενωθούν με τις ουκρανικές δυνάμεις. Δεν είναι σαφές εάν οι Ρώσοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

Η Λεγεώνα σήμερα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς, αλλά οι βαθμοφόροι είναι όλοι ξένοι. Στο καθεστώς ανωνυμίας που επικρατεί, ένας εθελοντής που εντάσσεται στη Λεγεώνα μπορεί να αποφασίσει αν θα διατηρήσει το όνομά του ή θα υιοθετήσει ένα νέο. Οι λεγεωνάριοι υπηρετούν για τρία χρόνια, μετά την οποία μπορούν να ζητήσουν τη γαλλική υπηκοότητα. Εάν ένας λεγεωνάριος τραυματιστεί, δικαιούται να αποκτήσει τη γαλλική υπηκοότητα χωρίς καμία περίοδο αναμονής. Δεν υπάρχουν γυναίκες στη Λεγεώνα των Ξένων.

Οι 100 λεγεωνάριοι είναι μόνο η πρώτη ομάδα από τους περίπου 1.500 Γάλλους στρατιώτες της Λεγεώνας που έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στην Ουκρανία. 

Επί μήνες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απειλούσε να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα  έχει βρει ελάχιστη ή καθόλου υποστήριξη από τις χώρες του ΝΑΤΟ, εκτός της υποστήριξης από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν αμέσως από την απόφαση της Γαλλίας να στείλει στρατιώτες από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της, είναι αν αυτό ξεπερνά τη ρωσική κόκκινη γραμμή για τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία; Θα το δουν οι Ρώσοι αυτό ως έναρξη ενός ευρύτερου πολέμου πέρα ​​από τα σύνορα της Ουκρανίας;

Απάντηση της Μόσχας στις Απειλές της Δύσης

Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την οργάνωση και την διεξαγωγή πυρηνικών ασκήσεων με μη τακτικά πυρηνικά όπλα από τα ρωσικά στρατεύματα που βρίσκονται παραταγμένα κοντά στην Ουκρανία. Οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα στο «σύντομο μέλλον» και το γεγονός πως θα διεξαχθούν μετά από προσωπική εντολή του Ρώσου προέδρου ανησυχεί τα δυτικά μέσα.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανέφερε πως οι πυρηνικές ασκήσεις των ρωσικών στρατευμάτων θα αποτελέσουν απάντηση στις πρόσφατες απειλές που εξαπέλυσαν Δυτικοί αξιωματούχοι κατά της Μόσχας.

Τέτοιες απειλές μπορεί να θεωρούνται μεταξύ άλλων και οι  περί πιθανής αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία αν ο ρωσικός στρατός σπάσει την ουκρανική γραμμή άμυνας στο μέτωπο. Φυσικά ο Μακρόν δεν είναι ο μόνος επίσημος της Δύσης που προέβη σε τέτοιες προκλητικές δηλώσεις.

Άλλοι πολιτικοί και στρατιωτικοί αρχηγοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μιλούν συχνά για αυτό το ενδεχόμενο, όπως επίσης και για το σενάριο η Ρωσία να επιτεθεί κάποια χώρα του ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια. Η στάση της Μόσχας είναι σταθερή: διαψεύδει όσους πιστεύουν ότι θα επιτεθεί κάποια άλλη χώρα και προειδοποιεί πως εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία τότε αυτό θα σημάνει την έναρξη γενικευμένου πολέμου.

Tags
Back to top button